Ekonomi ‘Tüpraş 2014 yılında Avrupa’nın en büyüğü’

‘Tüpraş 2014 yılında Avrupa’nın en büyüğü’

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜPRAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar, 2014 yılı kasım ayında tamamlanacak olan ve yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak 2.5 milyar dolarlık yatırımla, şu an 7.5 milyon ton kapasiteyle çalışan tesisin 14.3 milyon tonluk kapasiteye ulaşacağını ve Avrupa’nın en büyüğü konunuma geleceğini söyledi.

‘Tüpraş 2014 yılında Avrupa’nın en büyüğü’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) bünyesinde kurulu 13 sektörden biri olan Kimya, Metal ve Maden Sektörü Türkiye İstişare Toplantısı Kocaeli Ticaret Odası Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, TÜPRAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar, İstanbul Kimyevi Maddeler İhracatçılar Birliği Başkanı Murat Akyüz, Sanayi Genel Müdürlüğü Kimya Şube Müdürü Orhan Çetinkaya, MÜSİAD Kimya, Metal ve Maden Kurulu Başkanı Cevat Kır ve HOB Boya Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

‘Anlayış değişmeli’
Her yıl bir MÜSİAD şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya bu yıl Kocaeli Şube Başkanı Recep Bilal Şengün ile yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Recep Bilal Şengün kimya sektörünün birçok sektöre malzeme ürettiğini hatırlatarak Kocaeli’de 208 kimya tesisi bulunduğunu söyledi.
MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Mehmet Yarar ise konuşmasında Türkiye’de kimya denilince zehir anlaşıldığını ve bu anlayışın değişmesi gerektiğini belirtti. Yarar, “Bir maddenin üzerine kimyasal madde yazarsan direkt zehir olarak algılıyor. Dünyada kimyanın girmediği hiçbir sektör yoktur. Yediğimiz yemekte bile kimyasal maddeleri içerir. Her kimyevi madde zehir olarak algılanmamalı” dedi.