Ekonomi Türk derici İtalya’da üretim atağında

Türk derici İtalya’da üretim atağında

26.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deri giyimin önde gelen markalarından Desa, ünlü valiz markası Samsonite ile Türkiye’de üretime hazırlanırken, İtalya’da da üretim tesisi planlıyor.

Türk derici İtalya’da üretim atağında

Hanife BAŞ - Türkiye’de 50’inci yılını kutlayan Desa’nın Genel Müdürü Burak Çelet, Samsonite ile uzun yıllara dayanan iş birlikleri olduğunu belirterek, “Dönem dönem çeşitli ürün gruplarında üretim ilişkisi de kuruldu. Salgın öncesinden beri valiz imalatına odaklı bir tesis kurulması yönünde görüşmelerimiz devam ediyor. 2022 yılı bu görüşmelerin meyvesini topladığımız yıl olabilir” açıklamasını yaptı. Çelet’in verdiği bilgilere göre, Samsonite’ın Avrupa Birliği gelirlerinin yüzde 4’ü Türkiye’den sağlanıyor. Türkiye salgından sonra AB’de en hızlı toparlanan pazar.

Haberin Devamı

10 yeni mağaza

Türkiye’de, Düzce, Sefaköy ve Çorlu olmak üzere üç fabrikada üretim yaptıklarını da anımsatan Çelet, yurtdışında da üretim planları olduğunu, İtalya’da bir fabrika düşündüklerini aktardı. Burak Çelet, İtalya’da Desa 1972 markasıyla showroomları bulunduğunu ve buradan department store’lara ürün gönderimi yaptıklarını anlattı. Çelet, İtalya ve Japonya gibi olgun pazarlarda paylarını artırdıklarına da değinerek, “İtalya’da üretim için çalışmalarımız sürüyor. Orada bir imalathane açma planları yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Çelet, 60 mağazaları olduğunu, yıl sonuna kadar 5 Desa, 5 de Samsonite mağazası açmayı planladıklarını belirtti.

1 milyar TL ciro hedefi

Burak Çelet, “Bu yıl iç piyasada yüzde 128, ihracatta ise yüzde 188’lik artış hedefliyoruz. Geçen yıl ciromuzu bir önceki yıla göre yüzde 85 artırarak 432.4 milyon TL’ye çıkarmıştık. Bu yıl ihracatın da katkısıyla bu rakamı 1 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Yüzde 18 olan online satışımız da yüzde 23’e çıkacak” dedi.