11.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
Ekonomi Servisi
Eylül 2012’den bu yana Türk Telekom’un (TT) Genel Müdürlüğü’nü yapan Tahsin Yılmaz dünkü yönetim kurulu toplantısı kararıyla görevinden ayrıldı. Şirketteki yeni yapılanma sonrası CEO koltuğuna, hakim ortak Oger Telecom yöneticilerinden Rami Aslan getirildi. Bu görev için ilk aşamada bir önceki CEO Paul Doany’ye teklif götürüldüğü öğrenildi. Doany’nin bu teklifi, ‘kendi yatırımlarını’ gerekçe göstererek kabul etmediği belirtiliyor.
Türk Telekom grubu dün yaptığı açıklamada, “Oger Telecom CEO’su olarak görev yapan Rami Aslan, Türk Telekom CEO’su olarak atanmıştır. Aslan, mevcut görevlerine ek olarak, Türk Telekom grup şirketleri olan Avea ve TTNET’in yönetim kurullarına üye olarak atanacaktır” denildi.
Danışmanlık görevi
Türk Telekom Genel Müdürü olarak görev yapan Tahsin Yılmaz’ın, Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görev yapacağı bildirildi. İş hayatına 1989’da Türk Telekom’da başlayan Tahsin Yılmaz, mobil iletişim alanında iş yapan Turkcell, Telsim (Vodafone) ve Aycell (Avea) firmalarında değişik kademelerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Yılmaz, Eylül 2012’den bu yana Genel Müdürlük görevini üstleniyordu. Türk Telekom grubuna başkanlık yapan Hakam Kanafani ise görevini bırakarak başdanışman oldu.
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, şu açıklamayı yaptı:
Verimlilik artacak
“Tahsin Yılmaz geniş bant tarafında sağlanan büyümeye 4 yıl liderlik yaptıktan sonra sabit hat, toptan satış ve kurumsal hizmetlerin dönüşümünde rol aldı. Hakam Kanafani, Türk Telekom’un büyümesini ve daha fazla değer yaratmasını sağlayan stratejilerin liderliğini üstlendi ve vizyonu belirledi. Türk Telekom bu yeni yapıyla verimliliğini daha da artırabilecek ve büyüme potansiyelini gerçekleştirme imkânı bulacak. Türk Telekom özelleştirmesinden bu yana birlikte çalıştığımız Rami Aslan’ın bugüne kadar grup şirketlerimizde elde ettiği başarıların üzerine yenilerini inşa ederek, Türk Telekom Grubu’nun dünya standartlarında yenilikçi çözümler ile değer yaratmasına ve böylelikle Türkiye’de dijital dönüşüme liderlik etmesine katkı sağlayacağına güvenim tam.”
Rami Aslan kimdir?
TT’nin yeni CEO’su Rami Aslan, 20 yıldan uzun süre Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da çalıştı. Aslan, 2005’te Oger Grubu’na katılmadan önce, telekom ve bilgi teknolojileri alanlarındaki işlerin yanı sıra Citi Group bünyesinde görev yaptı. Aslan, Türk Telekom’un özelleştirilmesi sürecinde aktif rol aldı, sonrasında Oger Telecom’a CEO olarak atandı. Oger Telecom’un Güney Afrika’daki operatörü Cell C ve TT de dahil olmak üzere grubun iştiraklerinin yönetim kurullarında yer aldı.