Ekonomi Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor

Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor

12.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

E-ticaret sitelerinin satışını artıracak yazılımlar üreten Insider şirketi, almaya hazırlandığı yatırımla ‘milyar dolarlık startup’, yani unicorn olmak için geri sayımda...

Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor

Hanife Baş - KULİS / Türkiye’den çıkan milyar dolarlık girişimlere (unicorn) bir yenisi daha ekleniyor. Yazılım firması Insider, Türkiye’nin yeni unicorn’u oluyor. Unicorn adayları arasında sıkça adı geçen Insider’ın yurtdışı merkezli büyük fonlarla masada olduğunu öğrendik. Birkaç gün içinde atacağı imzayla değerlemesi 1 milyar doları aşabilir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk unicorn şirketi 2020’de 1.8 milyar dolar değerlemeyi aşan Peak Games oldu. İkinci unicorn ise Getir. Önce 1 milyar dolar değerlemeyi aşan firma en son 7.5 milyar dolar değerlemeyle yatırım almıştı. Üçüncü unicorn ise mobil oyun geliştiricisi Dream Games oldu. Trendyol ise, unicorn’u da geçerek değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan ‘decacorn’ tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi olmuştu. Insider, Türkiye’den çıkan beşinci unicorn olma unvanına kavuşacak.

Türkiye’nin beşinci unicorn’u geliyor

Altı genç kurdu

Insider, 2012 yılında kuruldu. Kurucu ortakları Arda Koterin, Hande Çilingir, Sinan Toktay, Serhat Soyuerel, Muharrem Derinkök, Okan Yedibela. 5 farklı kıtada, sayısı 800’ü aşkın sitede kullanılan bir marka olmayı başardı. 5 kıtada 25 ofisi ve bine yakın çalışanı var. Türk teknolojisini yurtdışına ihraç ediyor. Insider e-ticaret sitelerine yönelik satışı artırmaya yarayan araçlar sağlayan bir yazılım şirketi. Türkiye ve yakın coğrafyadaki e-ticaret ekosistemlerinde, kullanıcıları davranışsal bazlı olarak, gerçek zamanlı ‘segment’leyip ve kullanıcı alışverişini yapmaktayken onu satışa yönlendirecek olan doğru kişiselleştirmeyi yapıp, doğru mesajı vermeyi sağlıyor.

Haberin Devamı

Insider bugüne kadar pek çok yatırım aldı. Şirkete ilk yatırımcılar 3.1 milyon dolar yatırımla giriş yapmışlardı. Sequoia Capital, 2018’de 11 milyon dolar yatırdı. 2020 yılına kadar 46 milyon dolarlık yatırım aldı. En son Sequoia Capital, Riverwood Capital ve Endeavor Catalyst 32 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Son dönemde en çok yatırım alan girişimler arasında yer alan şirket zaten unicorn adayları arasında gösteriliyordu.