Ekonomi ‘Üreten Kadınlar’a Halkbank’tan ödül

‘Üreten Kadınlar’a Halkbank’tan ödül

23.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Halkbank, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Üreten Kadınlar Yarışması’yla Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerini ödüllendirdi.

‘Üreten Kadınlar’a Halkbank’tan ödül

Ödül töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bugüne kadar 208 bin kadına 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını açıklayarak, “Sorumlu bir yaklaşımla hareket ederek, Türkiye’nin üreten kadınlarına sağladığımız desteklerle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesine katkı sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstihdama katkı

Halkbank’ın sosyal fayda odaklı finansman yaklaşımı ile girişimcilik ekosistemine yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Osman Arslan, “Kadınlarımızla el ele vererek Türkiye’nin istihdam hamlesine güçlü katkı sağladık. Ülkemizin 7 bölgesinde ve Kıbrıs’ta düzenlediğimiz ‘Üreten Kadınlar Buluşmaları’ ile kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin bölgesel kalkınmada öncü rol üstlenmelerine ve kadın istihdamının artmasına vesile olduk” diye konuştu.

Marka eğitimi verecek

Arslan, kadın kooperatiflerinin e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını sağlamak üzere “İhracatta Kadın İzi” projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda 100 kadın kooperatifine e-ticaret eğitimi, mentorluk ve uluslararası pazar yerlerine entegrasyon desteği verdiklerini belirtti. Arslan ayrıca, kadınlara markalaşma eğitimleri vereceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Dört kategoride değerlendirildi

Yazar Alev Alatlı’nın Fatma Aliye Topuz Özel Ödülü’nün sahibi olduğu Üreten Kadınlar Yarışması’nda; ‘KOBİ Üretici Kadın Girişimci’, ‘Mikro Üretici Kadın Girişimci’, , ‘Kadın Kooperatifleri’ ve ‘Sıfır Atık’ kategorilerinde çeşitli nakdi ödüller sahiplerini buldu. Nakdi ödüllere ek olarak, yarışmada ilk 3’e girenlere Proje Kredi Paketi, Yaşam Boyu Bankacılık Hizmet Paketi, E-Ticaret Entegrasyonu Paketi ve E-İhracat Paketleri de ödül olarak verildi.

- KOBİ Üretici Kadın Girişimci Kategorisi

Birincilik Ödülü: Era Grup Alüminyum/Bursa

İkincilik Ödülü: Güzide Özel Bakım Merkezi/Erzurum

Üçüncülük Ödülü: Mege Filtre/İzmir

- Mikro Üretici Kadın Girişimci Kategorisi

Birincilik Ödülü: Lupa Nut Makina/Denizli

İkincilik Ödülü: Dear Deer Love/Ankara

Üçüncülük Ödülü: İdea Tente/Antalya

- Kadın Kooperatifi Kategorisi

Birincilik Ödülü: Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi/Ankara

İkincilik Ödülü: Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi/Isparta

Üçüncülük Ödülü: Ekodoku Sürdürülebilir Yaşam, Sanat, Bilim, Teknoloji Kooperatifi/Ankara

- Sıfır Atık Kategorisi

Birincilik Ödülü: Anadolive Gıda/İzmir