Ekonomi Vodafone çocuklara çevre eğitimi verecek

Vodafone çocuklara çevre eğitimi verecek

13.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve sürdürülebilirlik konusunda yetkin bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Yeşil Gezegen’ projesinde eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından çocuklara yönelik farkındalık eğitimlerine başlandı.

Vodafone çocuklara çevre eğitimi verecek

Proje kapsamında, başlangıçta Türkiye’nin farklı illerinde 7-14 yaş arası 1.000 çocuğa iklim değişikliği, elektronik atık dönüşümü, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından proje katılımcıları arasında bir fikir maratonu da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, bugün çevresel sorunların tüm dünyanın ortak meselesi haline geldiğini belirterek, “Çevre sorunları hakkında çocuklarımıza küçük yaşta farkındalık kazandırmak büyük önem taşıyor. Projenin sonunda eğitim alan çocuklarımızdan çevre sorunlarıyla ilgili dijital çözümler üretmelerini bekleyeceğiz. Bu çocuklarımız, dünyamızı koruma bilinciyle yetişen bireyler olarak yakın çevrelerinde iklim elçileri olabilecek” dedi.