Ekonomi Yeni bölgelere büyük talep

Yeni bölgelere büyük talep

06.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Havacılık merkezi İstanbul Havalimanı’nın taşınırken, İstanbullular da havalimanına yakın gayrimenkul taleplerini artırdı.

Yeni bölgelere büyük talep

İstanbul Havalimanı’na yakın Göktürk, Mithatpaşa ve Mimar Sinan mahallelerine taşınma talepleri geçen yıla göre yüzde 100’den fazla arttı. Yeşilköy, Şirinevler, Siyavuşpaşa gibi mahallelerden farklı ilçelere taşınma talepleri önceki yıla oranla arttı.

Haberin Devamı

Arnavutköy’de Bolluca ve Boğazköy İstiklal mahalleleri, Sarıyer’de Zekeriyeköy mahallesi, Başakşehir’deyse yeni havalimanına yakın Kayabaşı mahallesi en çok taşınan mahalleler oldu. Havayolu çalışanlarının yoğunlukla yaşadığı Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ilçelerindeyse özellikle AHL’ye yakın Yeşilköy, Şirinevler ve Siyavuşpaşa gibi ilçelerdeyse taşınma talepleri yüzde 94 arttı.

Kemerburgaz tercih edildi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul Havalimanı’nın gerek ülke, gerekse İstanbul için jeopolitik ve stratejik açıdan oldukça önemli bir proje olduğunun altını çizerken, gayrimenkul piyasasına da büyük etkisi olacağını söyledi. Yönel Maya, “Gayrimenkul piyasasına olan etkileri açısından projenin ilk etkisi imarı olmayan arazilerin satışlarındaki trend ve değerlerindeki artı yönlü değişim şeklinde gerçekleşti. Bu anlamda Tayakadın, Yeniköy, Durusu ve Karaburun gibi bölgeler, arazi satışlarından ilk olarak etkilenen bölgeler oldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nın inşaatının başlamasıyla konut piyasasında hareketlenme olduğunu belirten Maya, “Göktürk, Kemerburgaz, Bahçeşehir, Ispartakule, Kayaşehir ve Arnavutköy ilk talep gören ilçeler oldu. Özelikle son 3 yılda bu bölgelerde konut projelerinde yeni havalimanı en önemli pazarlama argümanı olarak kullanıldı. Projenin tamamıyla faaliyete geçmesiyle, bölgede artacak olan istihdama karşılık bu bölgelerin cazibesi daha da artacak” diye konuştu.

Arsalar 10 yılda 10 kat değerlendi

Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, 2014’te temelleri atılan İstanbul Yeni Havalimanı’ndan etkilenen ilçelerin başında Çatalca’nın geldiğini belirterek, “Çatalca’da yer alan konutlarda son 4 yılda yüzde 50’ye yakın değer artışı meydana geldi. Konut değer artışların yanı sıra arsa fiyatlarında da yükselişler gözlemliyoruz. Kayaşehir’de ise toplu konut projeleri ile birlikte son 4 yılda yüzde 40 artış meydana geldi. Yeni Havalimanı güzergahındaki konutlar ciddi yatırım fırsatları sunuyor, örneğin Göktürk’te son 4 yılda yüzde 30, Arnavutköy konutlarında son 4 yılda yüzde 30’a yakın artış meydana geldi. Aynı şekilde havaalanı metro hattı açıldığı zaman konutların değer artışının hızlanacağını da öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.