Ekonomi Yeni çalışmalarını sergiliyor

Yeni çalışmalarını sergiliyor

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yeni çalışmalarını sergiliyor

İstanbul Kongre Merkezi’nde, 3-4 Mayıs tarihlerinde sürecek olan İnovasyon Haftası’nda Arçelik, akıllı ve bağlı teknolojiler, görsel zeka uygulamaları ve sensör teknolojileri alanındaki en son çalışmalarını sergiliyor.

Haberin Devamı

İnovasyon Haftası’nın ilk gününde Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, dijital dönüşümde inovasyona ilişkin bir konuşma yaptı. Arçelik’in dijital dönüşüm yolculuğunu anlatan Öztürk, “Arçelik’te son 10 yılda da yaşadığımız globalleşme sürecinde hedef pazarlarımıza yakın olmak ve teknoloji üretim ekosistemlerinin içinde kalarak enler ve ilkler yaratmaya devam edebilmek için global varlığımızı güçlendirdik. Bugün Arçelik olarak dünyanın birçok farklı bölgesinde 22 üretim üssü ve 17 Ar-Ge merkezimizle faaliyetlerimize devam ediyoruz. 30 bini aşkın çalışanı ve 150’ye yakın ülkede satılan ürünleriyle Arçelik, sektörün en önemli oyuncularından biri haline geldi. Dijital dönüşüm yolculuğumuzda dünya çapında edindiğimiz deneyimleri, tüm ekosistemimize yayarak sektörümüzde dijital devrimin bayraktarlığını yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Patent başvurusu

Arçelik’in uluslararası en çok patent başvurusu yapan şirketler sıralamasında bu yıl 67’inci sıraya yükseldiğine de dikkat çeken Oğuzhan Öztürk, “Bu başarıyı hem farklı coğrafyalara yaygınlaşmamız hem de gittiğimiz her yeni bölgenin ihtiyaçlarına karşılık gelen çözümlere odaklanmamız sayesinde elde ettik” diye konuştu.

Akıllı teknolojiler

İnovasyon Haftası’nda Arçelik standında en ilgi çeken ürünlerin başında akıllı ev platformu HomeWhiz geliyor. Sensör teknolojilerinin de sergilendiği Ar-Ge standında tüm ürünler birbirleriyle konuşuyor. Kullanıcılar tüm ev aletlerini, tablet, telefon ya da akıllı TV üzerinden kontrol edebiliyor. Yaşlı bakım çözümleri bağlanabilir teknolojiler, kablosuz iletişim, sensör teknolojileri de var. İnovasyon Haftası’nın en ilgi çeken teknolojilerinden biri de Arçelik’in İnovasyon standında sergilenen Görsel Zeka olarak adlandırdığı uygulaması oldu. Görsel Zeka teknolojisi, video ve fotoğraflardan elde edilen bilgileri derin öğrenme teknikleriyle tıpkı insan beyninin analiz ettiği gibi bulgulara dönüştürebiliyor.