Ekonomi Yetenek dalgalarıyla kariyer fırsatı

Yetenek dalgalarıyla kariyer fırsatı

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yolcu ve yük taşımacılığı firması DFDS, kız öğrencileri denizcilik sektöründe kariyer yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan yeni bir yetenek programı başlatıyor. Kadın denizcilerin temsilini artırmayı hedefleyen program, özellikle kız öğrencilere öncelik tanıyor.

Yetenek dalgalarıyla kariyer fırsatı

Denizcilik endüstrisindeki kadın çalışan yüzdesinin az olması sektörün önündeki sorunlardan biri olarak değerlendiriliyor. Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne göre, denizcilik sektöründe güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin toplam yüzdesi sadece yüzde 2. “Waves of Talent” (Yetenek Dalgaları) adlı program ise, genç bireyleri denizcilik sektöründe güverte veya makine zabiti olarak kariyer yapmak için gerekli bilgi, beceri ve pratik deneyimle donatmayı amaçlıyor. Öncelikli olarak kız öğrencilere odaklanan programa katılan ilk 25 öğrenci de tamamıyla kadınlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

2030’a kadar %20 atış

DFDS Deniz İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gemma Griffin, programa ilişkin olarak şunları söyledi:

“Endüstri genelinde kadın denizcilerin temsili çok düşük. Yeni yetenek programımız, DFDS ve endüstriye daha fazla çeşitlilik getirme çabalarımızın bir parçası. 2030’a kadar güverte ve makine bölümlerinde çalışan kadın denizcilerin yüzdesini yüzde 20 artırmak gibi bir hedefimiz var. Türkiye’de deniz ulaştırma ve gemi makine işletme mühendislikleri alanında eğitim gören kız öğrencilerin yetenek havuzu oldukça büyük ve programa gösterilen ilgi şimdiye kadar beklentilerimizi aştı. Yetenekli genç bireylerin gelişimini desteklemek ve ardından onlara DFDS’de kariyer fırsatları sunmak, işimize daha fazla değer katmanın yanı sıra endüstriye de fayda sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

Yetenek dalgalarıyla kariyer fırsatı

Heyecan verici kariyer

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann ise “Türkiye’deki denizcilik okullarında çok yetenekli öğrenciler olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Türkiye, DFDS’in yeni yetenek programını başlatmak için öncelikli bir tercih oldu. Ülkenin farklı yerlerinden gelen 25 kız öğrencinin Waves of Talent’ın bir parçası olmayı seçmiş olmalarının sektörün geleceği için oldukça umut verici bir işaret olduğunu düşünüyorum” dedi.

DFDS Akdeniz İş Birimi Deniz İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Demir de “Endüstrimizin gelecek neslinin potansiyelini geliştirmenin ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmanın önemine inanıyoruz. DFDS olarak, genç yeteneklere denizcilik sektöründe eğlenceli ve heyecan verici bir kariyer yolunu deneyimleme fırsatı sunmak istiyoruz. Waves of Talent programı, genç yeteneklere akademik eğitimlerinin gerçek dünyada nasıl uygulandığını ilk elden deneyimleme ve potansiyellerine ulaşma fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Eğitim gemilerde

“Waves of Talent” denizcilik stajyer programına katılan öğrenciler, dört yıllık eğitimleri süresince edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek için teknik eğitim alacaklar ve liderlik gibi diğer kurumsal eğitimleri tamamlayacaklar. Katılımcılar zorunlu eğitimleri DFDS’in gemilerinde tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

Kadınlar için sağlık projesi başladı

Servier İlaç ve Araştırma A.Ş, kadın sağlığı alanında farkındalık yaratmayı, kadınların sağlık okuryazarlığını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi, kadınları bilinçlendirerek güçlenmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen “Kadına Sağlık” projesinin ortaklarından oldu. Proje kapsamında hayata geçirilen ve kadın sağlığı odaklı konuların işlendiği Yekta Kopan sunuculuğundaki 18 bölümlük podcast, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı kadın sağlığı podcast serisi olma özelliğini taşıyor.

Yetenek dalgalarıyla kariyer fırsatı

Kâr amacı gütmeyen bir vakıf tarafından yönetilen ve merkezi Fransa’da bulunan uluslararası bağımsız ilaç şirketi Servier, Cumhuriyetin 100’üncü yılında, anlamlı bir farkındalık çalışmasının proje ortağı oldu. PWN İstanbul ve Awen for Us iş birliğiyle, Sağlığa Yön Verecek Kadın Liderler Programı’ndan mezun gönüllüsü bir ekip tarafından, kadın sağlığı alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan ve Türkiye’de faaliyet gösteren 15 ilaç şirketinin desteğiyle hayata geçirilen “Kadına Sağlık” projesi kapsamında 18 bölümden oluşan bir podcast serisi yayınlanmaya başladı. Yekta Kopan sunuculuğunda 18 kadın uzmanın gönüllü olarak yer aldığı Kadına Sağlık podcast projesi, Spotify, Apple ve YouTube kanallarında yayına başladı ve 22 Şubat’a kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri izleyicilerle buluşacak. Toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadın sağlığı odaklı konuların yer aldığı seride, Servier İlaç, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı ve Türk Diyabet Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva’nın konuk olacağı programa sponsor olarak diyabetin çok boyutlu şekilde ele alınmasına destek olacak. “Kadına Sağlık Yarınlar Aydınlık” felsefesiyle ve “Bilgi Kadını Güçlendirir, Kadın Toplumu Dönüştürür” mottosuyla yola çıkan projede alanında uzman gönüllü kadın konuşmacılar, farkındalık yaratmak için bir araya geldi. Her bölümde kadın sağlığı odağında farkındalık yaratmak üzere belli başlı hastalıkların ele alınacağı podcast serisi, Spotify, Youtube ve Apple Podcast’te “Kadına Sağlık” kanalından izlenebilecek.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: PINAR AKTAŞ pinar.aktas@milliyet.com.tr