Püf Noktaları Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Son Güncellenme:

.

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır

Ev bitkileri ile doğaya olan ihtiyaç bir nebze de olsa giderilebiliyor. Her canlının olduğu gibi her çiçeğin de kendine özgü ihtiyaçları ve özellikleri bulunuyor. Bu nedenle evinizde yetiştirmek istediğiniz çiçeği satın almadan önce onu iyice tanımanız, çiçek bakımı nasıl yapılır, ev bitkileri ne zaman sulanır gibi temel soruların cevaplarını bilmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Çiçek bakımı nasıl yapılır?

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır

Çiçek bakımları bitkilerin familyasına göre değişiklik gösterir. Kimi çiçekler güzel görünümleri ve mis kokularıyla ev bitkisi olarak daha çok tercih edilir. Dolayısıyla çiçek bakımı nasıl yapılır sorusunu familyalara göre cevaplamak daha doğru bir yöntemdir.

Güneşle dost orkide familyası

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır

Salepgiller adıyla da bilinen orkide familyası iç mekan bitki yetiştiriciliğinde ilk tercihlerden biri. Salepgiller, ışığı oldukça çok sever. Onları güneşten uzak bir köşeye koymanız onu ölüme terk etmek ile aynı anlama gelir. Tüm bitkilerde olduğu gibi salepgillerde de gövde, güneş gören kısıma doğru yamulur. Bunu engellemek için her hafta çiçeğinizin güneş gören kısmını değiştirmeniz gerekir. Sulama kısmına gelecek olursak salepgil familyasının haftada iki kez sulanması yeterli olacaktır. Ancak çiçeğinizi sularken saksınızın delikli olduğuna ve emilmeyen suyun saksı tabağına döküldüğüne emin olun. Bunun sebebi ise tabakta uzun süre kalmış olan suyun, toprağın kötü kokmasına ve haşere oluşmasına neden olmasıdır. Ayrıca çiçeğiniz solmuş ve güçsüzleşmeye başlamışsa çiçek vitaminlerinden destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bakımı kolay zambakgiller

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır

Zambakgillerin en çok tercih edilen cinslerinden biri Salon Yaprağı adıyla da bilinen aspidistra çiçeğidir. Dayanıklı olması ve bakımının kolay yapılması sebebi ile bu çiçek çoğu ev ve iş ortamında karşılaşabileceğiniz bir bitki türüdür. Bu çiçek hakkında bilinmesi gereken en önemli konulardan biri yer değişiminden hoşlanmadığıdır. Çiçeğinizi evinize getirdiğiniz ilk gün aydınlık bir ortamı seçerek yerini belirleyin ve sabit bırakın. Ancak direkt olarak güneş ışınlarına da maruz kalmamalı. Yaz aylarında çiçeği en az 3 gün sulamanız gerekirken, kış aylarında ise haftada 1 gün sulamanız gerekir. Ek olarak iki yılda bir değiştirilen toprak çiçeğinizin bakımı için yeterli olacaktır.

Hoş kokulu zeytingiller familyası

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır

Zeytingiller familyası, leylak ve yasemin gibi hoş kokulu bitkileri içine alır. Bu bitkiler hem kokusu hem de rengiyle evinize ve ofisinize renk katar. Zeytingillerin gelişimi yavaş olduğu gibi boyları da çok fazla uzamaz. Bu da çiçeğinizi, evinizin iç kısımlarında yetiştirmenize yardımcı olur. Çiçeğinizin güneş ışığına direkt maruz kalmasına engel olmalı ancak bunu yaparken karanlıkta da bırakmamalısınız. Yaz aylarında haftada 5 gün sulamak yeterli olabilecekken kış aylarında ise bu süreyi 1 güne indirmeniz gerekir. Son olarak çiçeğinizi soğuk yerlerde tutmamak ve toprağını da yılda bir kez nisan ayında değiştirmek sağlıklı bir bakım için yeterli olacaktır.