Emlak Fırsatları Hangi ilçedeki evler kazandırıyor?

Hangi ilçedeki evler kazandırıyor?

02.06.2021 - 10:14 | Son Güncellenme:

Koronavirüs salgını ile birlikte değişen konut tercihleri yatırımlık bölgeleri de değiştirdi. Vatandaşların ortalama konut satın alma bütçesi 500 binin altı olarak belirlendi. En çok satılık konut aranan il ve ilçeler de belli oldu.

Hangi ilçedeki evler kazandırıyor

Ev sahibi olmak isteyenler pandemi sonrası farklı arayışlar içerisine girdi. Sahil beldeleri, müstakil evler yükselişe geçti. Koronavirüs salgını öncesi konut satın almak isteyenlerin tercihlerini etkileyen unsurların başında deprem geliyordu. Deprem riskinin daha az olduğu semtlerdeki yeni konutlara yöneliş daha fazla idi. Vatandaşların satın alma alışkanlıklarını belirleyen en önemli faktörlerin başında ise bütçeleri geliyor. Yapılan araştırmalara göre konut satın almak isteyen her 10 vatandaştan 7’sinin bütçesi 500 bin TL ve altı evlere yetiyor. Birikimi daha az olan yaşça genç 25-40 yaş arası kişilerin bütçesi ise 250 bin ve 500 bin TL aralığında yoğunlaşıyor.

Haberin Devamı

Aynı araştırmaya göre, 55 yaş üzeri kişilerin ise ev almak için ayırmış oldukları bütçe %40’a yakın çoğunlukla 500 bin lirayı geçiyor.

 

EN ÇOK KAZANDIRAN İL VE İLÇELER

Satılık konut ilanlarının aranma sıklıkları incelenerek en çok kazandıran il ve ilçeler belirlendi. Buna göre birinciliği İstanbul aldı. Megakenti sırasıyla Ankara, Antalya ve Bursa takip etti.

İlçe sıralamasında ise farklı şehirlerimizden ilçeler de ilk tercihler arasında yer aldı. Buna göre ilçelerde durum şöyle; İstanbul’da Beylikdüzü, Gaziantep Şahinbey, Konya Selçuklu, Ankara Keçiören ve yine başkentten Çankaya.