Emlak Günlük kirası 20 bin! Bodrum'da fiyatlar uçtu

Günlük kirası 20 bin! Bodrum'da fiyatlar uçtu

21.05.2021 - 09:12 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte yazlık evlere talep artınca kiralama fiyatları iyice uçtu. Bodrum’da sezonluk lüks villa kirası 2 milyon TL’yi buldu. Günlük fiyatlar 20 bin TL’ye çıktı.

Günlük kirası 20 bin Bodrumda fiyatlar uçtu

Pandeminin etkisiyle vatandaş, geçen yıl olduğu gibi tatil için kiralık villalara yöneldi. Aylar öncesinde dolmaya başlayan yazlık villaların fiyatları ise uçtu. Hatta öyle ki, Bodrum'da sezonluk kiralama bedeli 2 milyon TL'ye kadar çıktı. Ultra lüks villalarda günlük fiyatlar ortalama 20 bin liraya ulaşıyor.

Haberin Devamı

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Bodrum'da özellikle Yalıkavak, Gündoğan, Gümüşlük, Bitez tercih ediliyor. Aylık kiralamaların ücretleri ise ortalama 25 bin liradan başlayıp 300 bin lira arasında değişiyor. Bazı villalarda ise aylık 750 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu durumda sezonluk kiralama rakamı 2 milyon TL'ye kadar ulaşıyor" dedi.

GÜNLÜK 20 BİN TL

Oda sayısı, havuz, manzara, teras, bahçe gibi özelliklerin fiyatları belirlediğini belirten Kırmızıtaş, dört kişilik bir aile için fiyatların günlük ortalama 1.000 lira ila 10 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Kırmızıtaş, "Ultra lüks villalarda ise fiyatlar günlük ortalama 20 bin liraya ulaşıyor. Uzun süreli rezervasyonda indirimler olabiliyor" diye konuştu.

HEM YERLI HEM YABANCI

Haberin Devamı

Lüks yazlık evlere sezonluk kiralamada hem yerli hem de yabancıların talep gösterdiğini belirten Kırmızıtaş, şöyle konuştu: "Ortadoğulular, Ukraynalılar, Ruslar, İngilizler ve Almanlar'ın ilgisi oldukça yüksek. Dünyaca ünlü Rus ve Ukraynalı milyarderler Bodrum'u zaten hep çok seviyor. Öte yandan Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Katar Kraliyet Ailesi, ve Uzakdoğulu milyarder Victor Hwang'ın tatil için Bodrum'u seçmesi bu ülkelerden gelen talebi büyük ölçüde etkiledi."

ÖZEL PLAJ TALEBİ

Bodrum Yalıkavak, Türkbükü gibi lokasyonlarda euro bazında kiralamalar yapıldığı için bir aylık fiyatların ortalama 350 bin lirayı bulduğunu belirten bölgede danışmanlık ofisi sahibi Mustafa Köse, sezonluk kiralamalarda en çok talep gören bölgelerin Yalıkavak, Türkbükü ve Gündoğan olduğunu söyledi. Köse, "Müstakil evlerde özel havuz ve deniz manzarası, tatil sitelerinde ise siteye özel plaj olması en çok talep edilen özellikler oluyor. Müstakil villalarda fiyatlar üç aylık en az 100 bin TL'den başlıyor. Yalıkavak, Türkbükü gibi lokasyonlarda villanın durumu, imkânları, manzarası ve plaj kullanımına göre 3 aylık 350 bin TL'den başlayıp 2 milyon TL'ye kadar uzanabiliyor" şeklinde konuştu.