Mimarlık Milliyet Mimarlık ile çağdaş yapılar

Milliyet Mimarlık ile çağdaş yapılar

28.12.2023 - 14:31 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık, 31 Aralık tarihinde yayınlanan yılın son sayısında özgün tasarımlarıyla dikkat çeken çağdaş yapılardan mimarlık alanındaki güncel gelişmelere uzanan bir seçki sunuyor.

Milliyet Mimarlık ile çağdaş yapılar

Milliyet Mimarlık kapak sayfasında Türkiye’nin çöl iklimine sahip tek bölgesi olan Karapınar’da konumlanan ve yüksek yansıtma seviyesine sahip cepheleri sayesinde bulunduğu coğrafyayla hemhal olan Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası'na yer veriyor. Bilgin Mimarlık tasarımı bina, ufuk çizgisine kadar uzanan düz bir topoğrafyada, sürdürülebilir ve yeni enerji teknolojilerini temsil eden bir arayüz olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Derginin dünyadan bölümünde ise Arnavutluk’un başkentinde kültürel bir merkez olarak MVRDV tarafından dönüştürülen Tiran Piramidi projesi bulunuyor. Genç Arnavutlar için bir yetiştirme ortamına dönüştürülen yapı, bir binanın karmaşık tarihini korurken aynı zamanda yeni bir çağa nasıl uygun hale getirilebileceğini ve tarihi brütalist binaların yeniden kullanım için ideal olduğunu gösteriyor. Kentin en önemli yaya arterlerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan iki pasaj ve bir çıkmaz arasında konumlanan ve Teğet Mimarlık tarafından yenilenen Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin restorasyonu da son sayıda inceleniyor. Makale sayfaları ise kentlerde kamusal bir mekan ve kültürel bir simge olarak eskisinden daha farklı bir önem taşıyan çağdaş kütüphane yapılarını okurlara aktarıyor.

Haberin Devamı

Aralık sayısında; Vitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibi ile modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayeleri konuşuluyor. Milliyet Mimarlık’ta mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Kentler Kuran bir Mimarımız: İlhan Zeybekoğlu” başlıklı yazısı yer alıyor.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.