EmlakOnline Olarak Tapu Başvurusu Nasıl Yapılır Ve Nasıl İptal Edilir?

Online Olarak Tapu Başvurusu Nasıl Yapılır Ve Nasıl İptal Edilir?

26.05.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Tapu başvurusu yapmak isteyen kişiler en kolay şekilde nasıl başvuru yapabilecekleri ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isterler. tapu başvurusunu online olarak da yapmak mümkündür. Online olarak tapu başvurusu nasıl yapılır ve nasıl iptal edilir? Online olarak tapu başvurusu yapmak için gereken detayları derledik.

Online Olarak Tapu Başvurusu Nasıl Yapılır Ve Nasıl İptal Edilir

 Tapu başvurusunu online olarak da gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. Tapu ve kadastro genel müdürlüğünün sunduğu bir hizmet olan web tapu ile online olarak tapu başvurusu yapmak mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

Online Olarak Tapu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online olarak tapu başvurusu yapmak için öncelikli olarak sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Sonrasında ise giriş yaptıktan sonra başvuru yapmanız gerekir. Başvuru yap butonuna bastıktan sonra ise başvuru yapılacak işlem türünü seçmeniz gerekir. Tapu işlemlerine tıkladıktan sonra ise işlem türünü seçmeniz gerekir. Sonrasında ise taşınmaz seçimi yapacağınız ekran açıldığı zaman üzerinize kayıtlı taşınmazları görüntüleyebilirsiniz. Seçeceğiniz taşınmazın yanında bulunan butonu seçerek ilerlemeniz gerekir.

Taşınmazın kayıtlı olduğu müdürlüğü değiştirmek istemezseniz direk ilerle seçeneği ile devam edebilirsiniz. Başvuru bilgilerinizi kontrol ettikten sonra bir yanlışlık yoksa ilerleyebilirsiniz. Bu aşamada kimlik bilgilerinizin ve telefon numaranızın doğruluğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Kendi bilgilerinizi tamamladıktan sonra ise satış yapılacak kişinin gerçek kişi mi yoksa tüzel kişi mi olduğunu seçmeniz gerekmektedir. Alıcının bilgileri de eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılmalıdır. Sonrasında ise emlak beyan değeri ve satış değeri belirlenmelidir.

Haberin Devamı

Online Olarak Tapu Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait olan sistem üzerinden yapılan tapu başvurularının iptalini sağlamak da mümkündür. Web tapu sistemi üzerinden yapılan tapu başvurularının iptali de sağlanabilir. Aynı zamanda alınan randevuların iptali de e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra gerçekleştirilebilmektedir.