Püf Noktaları Eğimli bahçe nasıl düzenlenir?

Eğimli bahçe nasıl düzenlenir?

26.06.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

Geliştirmesi genellikle zor olan eğimli bir alan, yine de uygun şekilde optimize edilirse gerçek bir yeşillik kozası haline gelebilir. En iyi 5 ipucumuza göz atın.

Eğimli bahçe nasıl düzenlenir

Eğimli bir siteniz var ve onu geliştirmek mi istiyorsunuz? Tümseklerine ve düzensizliklerine rağmen önemli estetik avantajlara sahip olabileceğini unutmayın. Daha fazla uzatmadan takip etmeniz gereken bazı ipuçlarını paylaşalım. Sonunda eğimli arazinizi sevdireceklerine söz veriyoruz.

Haberin Devamı

Eğimli arazilerin çekiciliği

İnkâr edilemez çekiciliğine rağmen, konu çevre düzenlemesi olduğunda eğimli araziler genellikle korkulur.  Ancak orijinal fikirlere açıktır ve sahiplerinin gerçekten yaratıcı olmasını sağlar. Gerçekten de, onu gerçek bir küçük cennet parçasına dönüştürmek için olanaklar sonsuzdur. Bununla birlikte, düzeni sağlamak birçok insan için zor olabilir. Daha doğru sonuçlar için bir peyzaj mimarını arayabilirsiniz. Zemininizin stabilitesini sağlayacak ve örneğin eğiminize en uygun bitkiler hakkında size birçok tavsiyede bulunacaktır.

Eğimli zemin en iyi şekilde nasıl geliştirilir?

Eğimli arazileri güzelleştirmenin birçok yolu vardır. Örneğin, dış mekanınıza bir neşe katmak için ideal olan bitkileri oraya kurabilirsiniz. Olası kuraklığın üstesinden gelmek için suyu etkili bir şekilde tutmanıza izin verecek teraslar kurabilirsiniz. Patikalar sayesinde rölyefler oluşturabilir ve bahçenizi renklendirebilirsiniz. Bir merdiven, döşeme veya tuğla duvar oluşturarak dış mekanınızı kolayca büyülü bir yere dönüştürebilirsiniz. Bir yemek alanı veya yüzme havuzu da mümkün olabilir ve arazinizi birkaç keyifli bölüme ayırmanıza veya tam tersine daha samimi olmanıza izin verebilir.

Haberin Devamı
  1. Profesyonellerle görüşün

Eğiminiz %15’ten fazla ise bir profesyonel çağırmaktan çekinmeyin. Zeminin sağlamlığını sağlayacak ve size geliştirme için en iyi fikirleri verecek bir peyzaj mimarıyla iletişime geçebilirsiniz.

  1. Merdiven kurun

Eğimli bir bahçe oluşturmak ve erişimi kolaylaştırmak için merdiven gibisi yoktur. Taş, ahşap, yosun kaplı veya farklı bir tasarım... Seçiminiz ne olursa olsun merdivenlerin arazinize karakter katacağını bilin.

  1. Güvenliğinizi sağlamayı unutmayın

Kazaları önlemek için eğimli bahçenizi güvence altına almak için eğimli kısmı değerlendirebilirsiniz. İster terasta ister patikalarda olsun, güzel korkuluklar dış cephenize modern bir dokunuş katacak.

  1. Birlikte yaşaması kolay bitkileri seçin

Dikeceğiniz bitkileri seçerken eğiminizin maruziyetini dikkate almak önemlidir. Yokuşun tepesine yerleştirmek için kuraklığa çok duyarlı olmayan bitkileri seçin. Yeri kaplayan bitkiler ideal olacaktır.

Haberin Devamı
  1. Teraslı bahçe düzenleyin

Bir terasta bitki yetiştirmek nispeten basittir. Daha sonra, alternatif stiller ile setlerinizi ayırt edebilirsiniz. Bir terasa yerleştirilmiş renkli bitkiler, yukarıdakine yerleştirilmiş daha fazla bitki... Bırakın yaratıcılığınız konuşsun.