Püf Noktaları Saç Kurutma Makinesi Gerçekten de Çok Elektrik Tüketiyor Mu?

Saç Kurutma Makinesi Gerçekten de Çok Elektrik Tüketiyor Mu?

Son Güncellenme:

.

Saç Kurutma Makinesi Gerçekten de Çok Elektrik Tüketiyor Mu

İstisnasız her evde bulunan ve özellikle kadınlar tarafından en sık kullanılan ev gereçlerinden biri olan saç kurutma ve saç şekillendirme makineleri ne kadar elektik harcar? Saç şekillendirici gerçekten de çok elektrik tüketiyor mu? İşte teknik değerler ışığında en doğru cevaplar... Saç kurutucuları, üfleme makineleri ya da saç şekillendirme makineleri, ıslak saçlara doğru serin ya da sıcak hava üfleyerek veya sıcak hava patlatarak ve suyun buharlaşmasını arttırarak saçlarınızı kurutmak için kullanılan popüler ev cihazlarıdır. Kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin en çok kullandığı ev gereçlerinden biri olan bu cihazlar nedeniyle akıllara takılan "Saç kurutma makineleri çok elektrik harcar mı?" sorusunun cevabı ise kullandığınız ürünün özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

Saç Kurutma Makinesi ve Saç Şekillendirici Ne kadar Elektrik Harcar?

Saç Kurutma Makinesi Gerçekten de Çok Elektrik Tüketiyor Mu

Ortalama olarak bir saç kurutma makinesinin çalışmasını 60 Watt'lık bir lambanın yanması ile karşılaştırdığımızda kurutma makinesinin daha çok elektrik harcadığını görürüz. 10 dakika çalışan bir kurutma makinesinin, 60 Watt'lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer elektrik tüketir.Kullandığınız ürünün teknik özelliklerine göre bu oran daha aşağı ya da daha yukarı seviyeleri görebilir. Aynı zamanda saç kurutma makinelerinden daha yüksek bir ısıda çalışan saç şekillendirme makinelerinde de elektrik harcaması diğer saç kurutma ürünlerine kıyasla daha fazla olabilmektedir. Bu durumda söz konusu saç kurutma ve şekillendirme makinelerinde tasarruf yapabilmek adına kullanılacak en iyi yöntem saçların havluyla kurutularak kurutma süresinin en aza indirilmesidir. Çünkü saç kurutma süresinin yüzde 10 azaltılması ile yüzde 10'luk enerji tasarrufu yapılabilir. Aynı zamanda bu yöntemi kullanarak saçınızın ısıyla temasını azaltıp saç sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Çoğu saç kurutma makinesi, maksimum watt değerini gösterecek sabit bir güç sınıfı etiketine sahip değildir. Elektrik kullanım miktarları tipik olarak 800 ila 1800 watt arasında değişmektedir. Saç kurutma makinelerinde farklı oranlarda güç modları bulunur. Buna bağlı olarak bir saç kurutma makinesinin enerji kullanımı, hangi modun kullandığına göre değişir. Yüksek hızda makinenizin harcadığı enerji miktarı iki katına çıkabilir. Isıtılmamış havada saç kurutma makineleri 70 Watt kadar düşük güç tüketebilir. Yüksek ısıda tipik bir saç kurutma makinesi yaklaşık 1500 Watt elektrik kullanacaktır.

Haberin Devamı

Saç Kurutma Makinelerinde Nasıl Tasarruf Sağlanır?

Saç Kurutma Makinesi Gerçekten de Çok Elektrik Tüketiyor Mu

Saç kurutma makinelerinden tasarruf sağlamanızı sağlayacak en etkili yöntem saçınızın nemini öncesinde havluyla alıp kurutma süresini azaltmaktır. Ancak kimi zaman, özellikle kış aylarında ve zamanın az olduğu anlarda bu yöntemin pek de işe yarar olduğu söylenemez. Bu zamanlarda, çoğu saç kurutma makinesinde derecesi 1 ila 4 arasında değişen hava hızı ve sıcaklık ayarı ile de tasarruf sağlayabilirsiniz. Makinenizi düşük hız ve sıcaklık ayarlarında kullanmak, enerji tüketimini saatte 100 Watt'a kadar düşürebilir.