Gayrimenkul Haberleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Nedir?

Son Güncellenme:

.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, taşınmazlara dair her türlü mülkiyet bilgisini, devlet güvencesi altında tutan, güncelleyen ve vatandaşın hizmetine sunan bir kamu kurumudur.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ne İş Yapar?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü mülkiyete dair verilerin bilgi sistemleri dahilinde sunulması, sorunların giderilmesi, kamuya ve vatandaşa ait taşınmazların envanterinin çıkarılması, vergi kayıplarının önlenmesi, düzenli şehirleşmenin sağlanması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi başlıca görev ve sorumluluklara sahiptir. Ülke kadastrosunun yapılması, tapu planlarının yenilenmesi ve güncellenmesi, 1/5000 ve üzeri ölçekteki haritaların hazırlanması, yurt dışındaki T.C vatandaşlarının yurt dışındaki hak ve çıkarlarının korunması ve lisanslama işlemleri de kurumun görevleri arasında yer alır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama

https://www.tkgm.gov.tr/tr/icerik/tapu-bilgileri-sorgulama adresi üzerinden, e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ya da banka gibi kimlik doğrulama hizmetlerinden birini kullanarak sisteme erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ile vatandaşlar idari, coğrafi ve adres kriterlerine göre arama yapabilmekte, katman seçeneği ile parsellerin uydu ve sokak görünümü olmak üzere detaylı görünümlerine sahip olabilmektedirler. https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresi üzerinden, e-devlet kimlik bilgisi doğrulama şartı olmaksızın; idari bilgiler ile ilçe, mahalle, ada ve parsel no üzerinden, coğrafi olarak enlem ve boylam bilgileri ile sorgulama yapılabilir.