Püf Noktaları Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır?

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır?

Son Güncellenme:

.

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır

Kaliteli ve hijyenik bir yastık insan sağlığı için oldukça önemlidir. Günde en az 6 saat boyunca insan cildinin aynı yastık ile temas ettiği düşünülürse; iyi bir şekilde veya uzun süre boyunca yıkanmayan bir yastık, farkında olmadan kişinin sağlığını tehdit altına alabilir. Dolayısıyla yastık kılıfı temizliği konusunda bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. İşte hayatımızda biz farkında olmasak da önemli bir yeri olan yastıklar için uygulanabilecek temizlik yöntemleri...

Haberin Devamı

Yastık kılıflarını sık sık değiştirin

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır

Günün önemli bir kısmında yastıklar insan teni ile temastadır. Dolayısıyla yastık üzerinde oluşabilecek tüm bakteriler cilde geçerek zaman içerisinde insanların sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bunun önüne geçebilmek için öncelikle yastıkların düzenli olarak yıkanması, havalandırılması ve yastık kılıflarının mümkünse her gün değiştirilmesi gerekir.

Üst üste kılıf takın

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır

Çok fazla bilinen bir yöntem olmasa da yastıklara üst üste iki veya üç tane kılıf takmak kiri yüzeyde tutar. Bu sayede yastığın hijyenik yapısı bozulmaz ve yalnızca kılıf temizliği ile kişinin işi oldukça kolaylaşır. Ayrıca sürekli yıkanmaması, yastığın daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Yastık türlerine uygun yıkama yöntemleri kullanın

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır

Piyasada birbirinden farklı dokuda birçok yastık türü bulunur ve bu yüzden her biri için özel bir yastık temizleme uygulaması gerekebilir. Dolayısıyla yastıkların iyi bir şekilde temizlenmesi ve uzun süreli kullanım ömrüne sahip olmaları açısından türleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.

Haberin Devamı
Elyaf yastık:

Temizliği kolaydır. Çamaşır makinesine atarken kılıfını çıkartmaya gerek yoktur. 30 derecede ve kısa programda yıkanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, deterjan miktarını fazla kaçırmamak ve makineye aynı anda birden fazla yastık atmamaktır. Kurutma işlemi ise açık havada olmalıdır.

Yastık Kılıfı Temizliği Nasıl Yapılır

Pamuklu yastık:

Makinede yıkanmaz. İçerisindeki malzemenin çıkarılması ve elde yıkanması gerekir. Elde yıkama yaparken su miktarı bolca tutulmalı ve deterjanın az olmasına dikkat edilmelidir. Kuruması içinse güneş gören bir yere bırakılmalıdır.

Visko yastık:

Bu türdeki yastıklar yıkanmazlar. Mümkünse nemli bir bez yardımıyla silinmeleri gerekir. Ayrıca vakumlama yöntemiyle de bu tür için yastık temizleme işlemi yapılabilir.

Kaz tüyü yastık:

Doğal ve anti alerjik özelliklere sahip olan; bu yüzden birçok kişi tarafından tercih edilen kaz tüyü yastıklar kuru temizlemeye verilmelidir. Evde yıkanması önerilmez. Bununla birlikte eğer evde yıkanacaksa, çamaşır makinesi hassas programa 30 dereceye ayarlı olmalıdır. Deterjan miktarının ise çok fazla olmamasına ve deterjanın kalitesine dikkat edilmelidir. Ayrıca güneşte veya kurutma makinesinde iyice kurutulmalı; tam olarak kurumadan kullanılmaya başlanmamalıdır.