Evdekal Mayasız dereotlu poğaça tarifi

Mayasız dereotlu poğaça tarifi

12.04.2020 - 11:26 | Son Güncellenme:

#Evdekal dereotlu poğaçanı kendin yap! İşte haftasonu kahvaltılarınıza lezzet katacak mayasız ve son derece pratik dereotlu peynirli poğaça tarifi!

Mayasız dereotlu poğaça tarifi

Evde kalmaya devam ederken kendi poğaçanızı kendiniz yapmaya ne dersiniz? Sizler için nefis bir dereotlu peynirli poğaça tarifimiz var.

Haberin Devamı

Malzemeler

3 buçuk su bardağı un
125 gr. margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Yarım demek dereotu
Beyaz peynir

Yapılışı

Oda sıcaklığında margarini bir kaba alın. Yumurtanın sarısını bir kaseye alıp akını margarine ekleyin. Sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri de ekleyip karıştırın.

Dereotunu ince ince doğrayın. Kaptaki malzemelere ekleyin. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur ele yapışmıyorsa oldu demektir.

Hamurdan cevizden büyük bezeler koparıp elinizde hafifçe açın. Ortasına beyaz peynir koyup kapatın ve ters çevirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Kaseye ağırdığınız yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra dilerseniz üzerini susamla süsleyin. Üzerleri kızara kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Haberin Devamı

Afiyet olsun