21.07.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:
USS Ponce adlı nakliye gemisine yerleştirilen lazer silahı, gerçekleştirilen ilk testinde donanma tarafından belirlenen hedefleri nokta atışıyla vurup imha etti.
Geminin kaptanı Christopher Wells, CNN ile gerçekleştirdiği röportajda bu silahı kullananların dışında kimsenin fark etmediğini iddia etti.
Wells, LaWS’ın bir mermiden daha hassas olduğunu söyleyerek söz konusu silahın sadece İHA’lar için değil çok çeşitli hedefler için de kullanılabileceğini belirtti.
Wells ayrıca, LaWS'ın kıtalararası balistik füzeden 50 bin kat daha hızlı olduğunun altını çizdi.
Geçtiğimiz haftalarda ABD'li dev silah üreticisi Lockheed Martin geliştirdikleri lazer silahının test işlemleri için ABD ordusuna teslim edilmeye hazır olduğunu açıklamıştı.
Lazer silahlarının mühimmata ihtiyaç duymaması ve seri atışlar yapabilmesi nedeniyle gelecekte daha fazla kullanılacağı tahmin ediliyor.
ABD'nin lazer silahını bir yana bırakalım. Tanklar, silahlar ve daha neler neler... İşte Türk ordusunun kullandığı son teknoloji o 'canavar'lar...
Yerli 'Kaplan' engel tanımıyor; sürücü için karanlıkta araç kullanımına imkan sağlayan entegre gece görüş sistemleri...
Ülkemizdeki birçok savunma şirketi, elektronik harp konusunda hassasiyet göstererek savunma sanayisinin güçlendirilmesi konusunda çaba sarf ediyor.
FNNS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından geliştirilen yeni nesil zırhlı muharebe aracı Kaplan ise üstün özellikleriyle göz dolduruyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ve müttefik dünya ordularının taktik ve teknik ihtiyaçlarını karşılama amacıyla geliştirilen yeni nesil zırhlı paletli araçların son üyesi Kaplan YN-ZMA, muharebe ağırlığına bağlı olarak 22-25 Bg/ton güç ağırlık oranında, otomatik şanzımanlı, ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine sahip.
Paletli, 6 yol tekerlekli, düşük siluetli, soğuk ve sıcak iklim koşullarında, çamurlu/engebeli arazilerde, asfalt veya stabilize yollarda yüksek hızlı hareket edebiliyor.
Üstte ise, geniş personel kapağı ile sürücü için özel geliştirilen ve görüş açısını arttıran kapakları bulunuyor.
Su içinde nokta dönüşü yapabildiği gibi geri istikamete de hareket edebilen araç, kullanıcıya su kenarında hiçbir hazırlık yapmadan suya girebilme imkânı da sağlıyor.
Amfibi özelliğine sahip sınıfındaki az sayıdaki araçlardan biri olarak dikkat çeken Kaplan, araç arkasında yer alan iki adet su itki sistemi sayesinde derin ve akıntılı sularda operasyon yapmaya izin veriyor.
Kaplan'da sürücüye, araç içerisinden dışarıyı izleme ve çepeçevre görüş imkanı sağlayan lazer korumalı cam periskoplar bulunuyor.Sürücü için karanlıkta araç kullanımına imkan sağlayan entegre gece görüş sistemleri, kullanıcının isteği doğrultusunda temin edilebiliyor.
MPT-76 özellikleri ile göz kamaştırıyor. MKE Silah Fabrikası'ndaki törenle, Türk mühendislerince tasarlanan yerli üretim Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Bakın bu müthiş silahın nasıl özellikleri var?
Dakikada 650 atım yapabilmesi ve 600 metre menzile sahip olması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken MPT 76, özellikleri ile dikkat çekiyor. Kar, yağmur, bataklık demeden çalışmaya devam eden MPT-76 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en değerli silahları arasında yer alacak.
4.1 kilogram ağırlığında gövde yapısına sahip olan tüfek, 600 metreye kadar etkili bir menzile sahip. 12 bin atıma kadar namlu ömrüne sahip olan MPT-76, 7,62 çapında mermi kullanıyor. Tüfeğin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de atış hızı. Dakikada 650 atım yapabilen tüfek, bu özelliğiyle de ilgileri üzerine topluyor.
İşte MPT-76'nın diğer özellikleri; *Ağırlık: 4,1 kg. (aksesuarsız)*Uzunluk: 920 mm (Dipçik kapalı, 16" namlu)*Dağılım: Azami 4 MOA / 100 metre*Etkili Menzil: 600 metre
*Şarjör Kapasitesi: 20 (Kompozit Şarjör)*Namlu Boyu: 406 mm - 16"*Namlu Ömrü: 12.000 Atım (min.)*Kalibre: 7,62 x 51 NATO*Atış Hızı: 650 atım/dakika
*Mermi Çıkış Hızı: 800 m/s*Dipçik: Ayarlanabilir, 12 kademeli*Tasarım ve Geliştirme: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu*Üretici Kuruluş: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu
Teknoloji gelişiyor, Türk ordusu ve güvenlik güçleri de boş durmuyor. İşte karşınızda üretilen ve üretilmesi planlanan yerli silahlar...
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci’nin verdiği bilgilere göre Hızır, güçlü muhabere aracı olarak tanımlanıyor. 4x4 konfigürasyonunda güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarına uygun olarak şirketin Ar-Ge merkezinde geliştirilen Hızır, NATO standartlarında, 9 personel kapasiteli, yüksek balistik, mayın ve el yapımı patlayıcılara koruma seviyesine sahip zırhlı taktik tekerlekli bir araç.
4x4 zırhlı devriye aracı Jeep’e giydirilen Nefer zırhlama sisteminde ise, son teknoloji kompozit ve seramik bazlı malzeme kullanıldı. Şirketin iddiasına göre bu zırhla araç tam yüksek koruma sınıfına sahip oluyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren ilk Milli İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, yaklaşık bir yıldır süren çalışmalar sonunda silahlandırıldı. Silahlandırılmasıyla birlikte terörle mücadelede etkin bir rol üstlenen Bayraktar, ilk katıldığı operasyonda 5 teröristi etkisiz hale getirmişti.
Türkiye, 2008'den beri ABD'den İHA almak istemiş ama ABD Kongresi'nden satış için onay çıkmamıştı.
2010 yılında İsrail'den alınan 10 heron için 250 milyon dolar ödenmişti. 12 adet Bayraktar'ın üretim maliyeti ise İsrail'e ödenen rakamın yalnızca 5'te 1'ine denk geliyor.
Bayraktar, 2014 yılının Haziran ve Ağustos aylarında yapılan deneme uçuşlarında 27 bin feet irtifa ve 24 saat 34 dakika havada kalma süresiyle kendi sınıfında dünya rekorunun sahibi konumunda.
Tüm zırhları deliyor! Bayraktar TB2'ye takılan Roketsan'ın geliştirdiği uzun menzilli tanksavar füze sistemi, yüksek teknolojisiyle tüm zırhlı tehditlere karşı üst düzey etki gösteriyor.
BAYRAKTAR İHA'NIN ÖZELLİKLERİ 24,000 Feet Uçuş İrtifası24 Saat Havada Kalış Süresi150 Km Haberleşme MenziliTam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)150 KM haberleşme menzili
Yer Sistemlerine bağımlı olmaksızın tam otomatik iniş ve kalkış özelliğiGPS Bağımlılığı olmaksızın dâhili sensör füzyonu ile seyrüsefer özelliğiKarbon fiber, Kevlar, Hibrid Kompozit Yapı
Modüler Gövde, Kanat ve Kuyruk YapısıEsnek Yakıt TanklarıSabit Arka İniş TakımıKatlanır Ön İniş Takımı
SOM - HASSAS GÜDÜMLÜ STAND OFF MÜHİMMAT Hassas Güdümlü Stand off Mühimmat (SOM) havadan karaya mühimmat ailesidir ve yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerekli olan operasyonel esnekliği destekleyecek modüler tasarıma sahiptir.
Hassas Güdümlü Stand off Mühimmat (SOM) havadan karaya mühimmat ailesidir ve yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerekli olan operasyonel esnekliği destekleyecek modüler tasarıma sahiptir.
İşte kare kare SOM'un yarattığı tahribat...
İşte kare kare SOM'un yarattığı tahribat...
Türkiyenin en uzun menzilli füzelerinden biri olan som füzesi,diğer ülkelerin füzelerine göre 3 kat daha hızlı. Füzenin ağırlığı ise 600 kg olarak açıklandı.
TÜBİTAK Sage'nin geliştirdiği som füzesi tüm hava koşullarında görev yapabiliyor.Ayrıca som füzesi maliyet olarakda çok ekonomik üretiliyor.
SOM FÜZESİNİN ÖZELLİKLERİ Yüksek hassasiyetle hedefe yaklaşma300 Km menzil (Menzili geliştiriliyor)
Çok yüksek tahrip gücüToplam 600 kilodan fazla ağırlığıHava,Kara ve Denizden fırlatılabilmesiDiğer ülkelerin füzelerinden 3 kat daha hızlı hedefe ulaşma
YÜZDE 100 MİLLİ TANK ALTAY Altay, Türkiye'nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankıdır. Şu anda detaylı tasarım aşamasında.
Otokar tarafından üretilen Türkiye'nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirebileceği her türlü harekat şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO harekatlarının ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu.
Bu amaçla Altay, modern tanklarda kullanılan en yeni teknolojilerle donatıldı. Altay, sahip olacağı üstün ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en temel ve caydırıcı güçlerinden biri olacak.
Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu olarak 4 mürettebat görev yapıyor. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, birçok farklı mühimmatları atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top bulunuyor.
Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilmesi için Altay’a özel yeni nesil atış kontrol sistemi çalışmaları ise devam ediyor. Bu sistem sayesinde Altay hareket halindeki hedefleri bile çok yüksek isabet oranıyla vurabilecek.
T-155 FIRTINA "T-155 Fırtına" obüsü Türkiye'nin ürettiği bir Kundağı Motorlu Topçu Silah Sistemidir. Üzerine monte edilmiş 12 adet hidro-pnömatik süspansiyon ünitesi ve tekerlerinden oluşan gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde engebeli arazi dahil her türlü arazide rahatça harekat icra edebiliyor.
Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında seri üretim çalışmalarına 2001'de başlanan ve 2004-2014 yıllarında üretilen T-155 kundağı motorlu Fırtına obüsleri sürüş ve manevra kabiliyetleriyle günümüzün modern obüsleri arasında yer alıyor.
Bin beygir gücündeki motorları sayesinde zorlu arazi şartlarında da hareket kabiliyetine sahip Fırtına obüsleri, 155 mm'lik NATO mühimmatıyla uyumlu tasarımı sayesinde müttefik güçlerle de ortak kullanım imkanı sağlıyor.
Uzay yarışında rakibi Sovyetler Birliğini geride bırakan ve pek çok ilke imza atan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) en ikonik ve çok az kişinin bugüne dek görebildiği uzay fotoğraflarını yayınladı.
Bugüne kadar uzaya yapılan seferlerden yeni kareler paylaşan kurum astronotların uzaydaki anlarını da bir kez daha gözler önüne serdi.
NASA, kurumun yaklaşık 60 yıllık tarihindeki önemli başarılarını da adım adım gözler önüne serdi.
29 Temmuz 1958'de dönemin ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulan NASA, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askeri amaçlardan ziyade sivil alanda hizmet vermeye başlamıştı.
İşte NASA'nın objektifinden uzay macerası...
Google'ın Haritalar özelliğine güncelleme geldi. "Timelapse" denen özelliğie gelen güncelleme ile dünya şehirlerinin 1984-2016 yılları arasındaki değişimleri yayınlandı. Bu şehir içinde İstanbul'da var. Peki İstanbul 1984-2016 yılları arasında nasıl değişti? İşte İstanbul'un 32 yıllık büyük değişimi...
Twitter'da gündem genellikle ağır. Bazen kafayı dağıtmak için kara bulutları dağıtmakta fayda var. İşte Twitter'da fenomen olmuş kahkaha garantili tweetler...