Gündem 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru parası yattı mı? Sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? 4. faz sosyal yardım parası başvuruları başladı mı?

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru parası yattı mı? Sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? 4. faz sosyal yardım parası başvuruları başladı mı?

03.05.2020 - 16:23 | Son Güncellenme:

1000 TL sosyal yardım parası başvurularında 3. faz da geride kaldı. e-Devlet üzerinden binlerce kişi başvurularını yaptı. Şimdi sıra geldi sonuçlara... Binlerce vatandaş '1000 TL pandemi sosyal yardım parası yattı mı, başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?' sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Öte yandan hala bu imkandan yararlanamayan vatandaşlar ise '4. faz sosyal yardım parası başvuruları başladı mı?' diye soru yöneltiyor.

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru parası yattı mı Sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir 4. faz sosyal yardım parası başvuruları başladı mı

Corona virüsü sonrası hükümet peş peşe adımlar attı. Bu adımların en önemlisi de 1000 TL pandemi sosyal yardım parası idi. Bu güne kadar yüz binlece kişi bu paradan yararlandı ve yararlanmaya da devam ediyor. Son olarak 3. faz başvuruları tamamlandı. Şimdi vatandaşlar '1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru parası yattı mı? Sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?' diye sorarken bir yandan da 4. faz için bekleyişler başladı.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMA 

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Haberin Devamı

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU YAPABİLİR?

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.