Gündem 2 kızını dövdüğü kamerayla görüntülenen anneye gözaltı

2 kızını dövdüğü kamerayla görüntülenen anneye gözaltı

29.07.2022 - 14:20 | Son Güncellenme:

Sivas'ta yaşayan Furkan Y., kız çocukları A.A.Y. (7) ve Ö.E.Y.'yi (2) dövdüğü iddiasıyla boşandığı, ancak birlikte yaşamaya devam ettiği Eda Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Eve yerleştirilen kameralardan çocukları dövdüğü belirlenen Eda Ö. gözaltına, çocuklar ise devlet korumasına alındı.

Olay, mayıs ayında Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Furkan Y. boşandığı ancak birlikte yaşamaya devam ettiği eşi Eda Ö.'nün, çocukları A.A.Y ile Ö.E.Y.'ye uyguladığı şiddeti, eve yerleştirdiği güvenlik kamerası ile kayda aldı. Furkan Y., önceki gün görüntülerle savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Görüntülerde Eda Ö.'nün ütü yaptıktan sonra önce A.A.Y.'ye ardından da Ö.E.Y.'ye şiddet uyguladığı görüldü.

Haberin Devamı

2 kızını dövdüğü kamerayla görüntülenen anneye gözaltı

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINDA

Furkan Y.'nin suç duyurusunun ardından polis ekipleri Eda Ö.'yü gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri süren Eda Ö.'nün kendisine yönelik suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Öte yandan A.A.Y. ile Ö.E.Y. evlerinden alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki 4 Eylül Çocuk Evleri Sitesi'nde gözetim altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

'DÖVDÜĞÜ KIZ, BAŞKA İLİŞKİSİNDEN'

Olayın ardından açıklama yapan kızlardan birinin babası eski eş Furkan Y., Eda Ö. ile 2019 yılında evlendiklerini ve çocuklardan A.A.Y.'nin eski eşinin başka ilişkisinden, Ö.E.Y.'nin ise kendi çocuğu olduğunu söyledi. Yıldız, evlendikten sonra A.A.Y.'yi de kendi nüfusuna aldığını söyledi. 

Eski eşi  Eda Ö.'nün evlenmeden önceki dönemlerde de çocuğa karşı şiddet uyguladığını belirten Furkan Y., ''Annesinin evindeyken A.A.Y.'nin ellerini, ayaklarını bağlamıştı. Koşup biz kurtardık. 10 ay önce kendisinden boşandım. Öncesinde eve kamera koymuştum. Komşularım sık sık çocukların ağlama seslerini duyduklarını söylemeleri üzerine kamera kayıtlarını izledim. Görünce de savcılığa suç duyurusunda bulundum. Biz evlenmeden önce de çocuğa şiddet durumları vardı. Ama bu boyutta değildi. Onun psikolojik rahatsızlıkları var. Bununla alakalı da ilaç kullanıyor. Çocukların şu anki durumları iyi. Çocukların velayeti annesinde. Velayetini almak için de dava açtım. İnşallah en kısa sürede sonuçlanması için gerekeni yapacağız" dedi.