Gündem 2016 Trafik cezası sorgulama işlemleri!

2016 Trafik cezası sorgulama işlemleri!

06.07.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işlemleri ile yıl içerisinde yemiş olduğunuz cezaların yanı sıra geçmiş döneme ait cezalarınızı da öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini yaparak cezalarınızda oluşacak faizleri önleyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

2016 Trafik cezası sorgulama işlemleri

Ülkemizde hatta dünyada en fazla ulaşım yolu olarak kara yolları kullanılmaktadır. Çünkü kara yolları üzerinden hareketini sürdüren bir çok araç vardır. Bu araçlardan en bilindik olanı otomobillerdir. Bu araçlar sayesinde bir şehirden bir başka şehire yada bir ülkeden bir başka ülkeye gitmek dahi mümkündür .Bu kara yolları üzerinde belirli kurallar vardır. Bu kurallar neticesinde kara yollarındaki asayiş ve düzen sağlanmaktadır. Gerek hız sınırları gerek araçların belirli kurallar neticesinde trafiğe çıkma izinlerinin olması gibi daha bir çok kuralların yerine getirilmesi sonucunda kara yolları üzerinden yolculuk yapma imkanımız vardır. Kara yollar üzerinde yapılan yolculuk esnasında trafik kuralı ihlali sonucunda trafik polisi görevlileri ihlal yapan kişiye para cezası işlemi yapmaktadır.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yapılan kural ihlaline göre farklı tutarda para cezası uygulaması yapılmaktadır. Kimi zaman yapılan kural ihlali fark edilince trafik memurları aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile ceza makbuzunu iletmektedir. Bu beklenmedik trafik cezası karşısında vatandaş çoğu zaman zor durumda kalmaktadır. Bu zor durumdan kurtulmak için ceza yediğinizi düşündüğünüz anda yada öyle bir durumu fark ettiğinizde trafik ceza sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi gerçekleştirmek için trafik büro amirliğine başvurmanız gerekmekteydi ancak gelişen online sistemler sonucunda trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirebildiğiniz platform e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi ülkemiz bünyesinde varlık gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşların online sistemler üzerinden daha kolay işlem yapabilmesini sağlamıştır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için yapmanız gereken tek işlem ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet sistemine üye olmak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu talebinizin ardından vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. e Devlet sistemine giriş yapmak istediğinizde PTT şubesinden almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile işleminizi yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir ayrıca PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz resmi işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı


e Devlet sistemi üzerinden gerçekleşen resmi işlemlerden biri de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemidir. Bu işlem sayesinde trafikte yaşadığınız bir kural ihlali neticesinde yemiş olduğunuz cezayı öğrenebilir yada ödemesini yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine trafik cezası sorgulama ve ödeme yazmanız halinde çıkan sayfa üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.