Gündem 2016 yılına ait vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

2016 yılına ait vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

06.04.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama, vatandaşlar olarak devlete ödemek zorunda olduğumuz vergilerin toplam sorgulamasıdır. Devlete ödemekle yükümlü olduğumuz bir çok vergi vardır. Bu vergilere ait vergi borcu sorgulaması online olarak yapılabiliyor. Online olarak vergi borcu sorgulamasına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde yer almaktadır.

2016 yılına ait vergi borcu sorgulama nasıl yapılır

Artık hayatımızın oldukça kolay bir hale geldiği bir zamanda yaşıyoruz. Teknoloji çağında yaşadığımızı söylersek yanılmış olmayız. Teknolojinin bizlere sağladığı birçok icat ve birçok yenilik vardır. Bu yeniliklerin en başında gelmekte olan internet ağıdır. İnternet ağı günümüzdeki en büyük ve sınırsız olan bilgi kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnterneti kullanarak sosyal medya takibi yapabiliyoruz, alışveriş yapabiliyoruz, ev alıp ev satabiliyor ve bunun gibi şeyleri çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. İnternet ağı üzerinden devlet dairesine ait işlemlerimizi de yapabiliyoruz. Devlet dairesi işlemlerinden bu yazımızda sizler için anlatmış olduğumuz işlem vergi borç sorgulama işlemidir ve yapılması oldukça kolaydır. Dakikalar içerisinde yapabileceğiniz bu işlemi internet üzerinden iki resmi site yardımı ile yapabilmeniz mümkündür. Sizler için her iki resmi site üzerinden de vergi borç sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak vergi borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak şifresiz olarak yapabileceğiniz vergi borç sorgulama işleminden başlayalım:
Vergi Dairesi resmi internet sitesinin bir uygulaması olan vergi borç sorgulama işlemi bu resmi site üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. İşleminizi gerçekleştirmek için sizden T.C. kimlik numaranız, nüfus cüzdanınızdaki seri numarası gerekli olup, birinci dereceden bir yakınınızın T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadının birinci ve ikinci harfi gibi bilgileriniz gerekmektedir. Bu bilgilerinizi sorgulama sayfasındaki ilgili yerlere yazdığınızda aşağıda bulunan güvenlik kodunu da büyük harflerle yazdığınızda “TAMAM” butonuna tıklayınız. Vergi borcu sorgulama işleminiz şifre kullanmadan başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı


Diğer bir yöntem ise şifreli olarak yapılan vergi borç sorgulama işlemidir. E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız şifreli vergi borç sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:


E-Devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işlemini veya herhangi bir işlemi gerçekleştirebilmek için mutlaka kendinize ait bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz olmadan E-Devlet resmi sitesinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın merkez PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra 2 TL işlem ücreti karşılığında E-Devlet şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifresine sahipseniz; vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için E-Devlet sistemi üzerindeki ilgili işlem sayfasına gidiniz. Açılacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için yeni bir sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işlemi için ise T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara yazdıktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıkladığınızda E-Devlet resmi sitesi üzerinden vergi borcu sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.