Gündem 2021 DGS başvuruları ÖSYM tarafından ne zaman alınacak? DGS başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

2021 DGS başvuruları ÖSYM tarafından ne zaman alınacak? DGS başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

30.03.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

DGS başvuruları ne zaman alınacak sorusu sınava girmeyi düşünen adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Önlisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak isteyen adayların yakından takip ettiği DGS başvuruları için ÖSYM tarafından başvuruların alınacağı tarihler açıklanırken kılavuz ise henüz yayımlanmadı. Peki 2021 DGS başvuruları hangi tarihler arasında alınacak?

2021 DGS başvuruları ÖSYM tarafından ne zaman alınacak DGS başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak

DGS başvuruları ne zaman alınacak sorusu ÖSYM tarafından yanıt buldu. Binlerce adayın yakından takip ettiği DGS başvuruları konusunda ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre başvuruların alınacağı tarihler belli oldu. DGS başvuru tarihlerinin açıklanmasının ardından adaylar başvuruların alınacağı tarihler konusunda araştırmalarını sıklaştırdı. Peki DGS başvuruları hangi tarihler arasında alınacak?

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI HANGİ TARİHLER ARASINDA ALINACAK?

2021 DGS başvuruları 21-31 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. DGS başvuru kılavuzunun başvuruların başladığı günden bir gün önce yayımlanması bekleniyor

DGS SINAVI HAKKINDA

DGS’nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlenir. Dikey geçiş sınavıyla ön lisans programlarından mezun olan kişilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapma olasılığı vardır.

Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. DGS sınavının amacı, sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir çünkü lisans öğretiminde başarının en önemli anahtarlı bu sayısal ve sözel becerilerdir.

Haberin Devamı

Dikey geçiş sınavı sadece 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar içindir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır.