Gündem 23-24 Kasım’da yapılan TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyor?

23-24 Kasım’da yapılan TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyor?

02.12.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

TEOG Sonuçlarını merakla bekleyen adaylar için gerekli ilgili resmi açıklama MEB'ten geldi. Yeni yılın Ocak ayında TEOG Sonuçlarının açıklanacağını belirten açıklamada net bir tarih olmamakla birlikte sadece TEOG Sonuçlarının 13 Ocaktan önce açıklanacağı duyuruldu. TEOG Sonuçlarının açıklandıktan sonra adaylar resmi e-okul web sayfasından sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

23-24 Kasım’da yapılan TEOG sonuçları ne zaman açıklanıyor

Eğitim ülkemizde oldukça önem verilen ve gün geçtikçe de verilen önemi uygulamalı bir şekilde gösteren bir husustur. Eğitim konusunda her ne kadar teşvik amaçlı uygulamalar yapılsa da maalesef bazı bölgede bunlardan yararlanamayan vatandaşlar vardır. Bu eğitim alanındaki uygulamalardan yararlanamayan vatandaşlar için de yeni eğitim programları geliştirilmiştir. Ancak sadece bu uygulamalar ile öğrenciyi teşvik etmeyen aynı zamanda sınav sisteminde değişiklikler yaparak da öğrencinin daha verimli bir sonuç almasını sağlayan MEB eski usul sınav sistemlerini kaldırarak yenilikçi çağdaş bir uygulamaya imza attı. 2013 yılından itibaren uygulamada olan bu sınavın adı ise TEOG’dur.

TEOG Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

TEOG Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Onun öncesinde bulunan diğer sınav sistemi öğrencileri her yıl aynı strese sokmakta ve sonuçları da olumsuz etkilemekte idi. Bu nedenden dolayı öğrencilerin son sınıflarda gireceği bu sınav sayesinde öğrenci bir kere bu sınava tabii tutulacak ve sonucuna göre de bir liseye başlayacaktır.

TEOG sisteminde öğrenciler iki dönemde sınava gireceklerdir. Normal eğitim gören bir öğrenci üç kez yazılıya girmekte ve karne sonucu oluşturmakta idi. Ancak bu karne sonucunun yanı sıra şimdi girdiği sınavlardan biri TEOG puanı olacaktır. Her yıl düzenlenen sınavlara başka okullarda giren lise adayı öğrencileri TEOG sayesinde kendi okullarında kendi sırasında sınava girebilecek ve böylelikle gereksiz bir sınav heyecanı ya da yetişememe gibi bir durum olmayacaktır. Ve geri yansıması da başarılı olan TEOG sınavına bu yıl adaylar 23- 24 Kasım tarihinde girdiler. TEOG Sınavına giren öğrencilerin sınavdan çıkmasının ardından öğrencilerin bir taraftan da eğitim desteği aldığı EBA ' nın resmi web sayfasında TEOG Soruları yayınlandı.

Öğrenciler burada cevaplarını cevap anahtarı ile beraber kıyasladılar. Ve online olarak hesaplayan puan robotundan da az çok puan tahminlerin oluşturdular. Ancak bu adayların heyecanlı bekleyişini dindirmedi. Ve asıl resmi açıklama da MEB ' ten geldi TEOG Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar için sınav takviminde yer alan TEOG sonuçları açıklama tarihi belirlendi. MEB' ten gelen açıklama ile bu yıl adaylar TEOG sonuçlarını göremeyecek ancak yeni yılın ilk ayı olan 113 Ocak' tan önce TEOG Sonuçlarının açıklanması gerektiği bildirildi. B kadar geç açıklanmasının sebebi ise TEOG Mazeret sınavına giren adaylarında sonuçlarının aynı tarihe denk getirilmeye çalışılmasıdır. Bu nedenden dolayı da TEOG Sonuçları geç açıklanacaktır. TEOG Sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler resmi e- okul web sayfasından gerekli olan bilgilerini sisteme girerek TEOG Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.