Gündem 28 haftalık bebeğin gelişimi nasıldır? Nasıl beslenmelidir?

28 haftalık bebeğin gelişimi nasıldır? Nasıl beslenmelidir?

17.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

28 haftasını tamamlayan bir bebek yaklaşık yedi ayını bitirmiş oluyor. Günden güne daha da büyüme gösterirler. Bebekler, bu haftalarda da annelerini heyecanlandırmaya devam edeceklerdir.

28 haftalık bebeğin gelişimi nasıldır Nasıl beslenmelidir

28 Haftalık Bebeğin Gelişimi Nasıldır?

Haberin Devamı

28 haftalık bebek, gelişiminin en yoğun olduğu dönemlerden birini yaşar. Bol bol vitamin alması gerekmektedir. Artık daha da hareketlidir. Birey olma yolunda ilerleyen 28 haftalık bebek bu dönemde çeşitli gelişmeler gösterecektir.
Bebeğiniz artık yavaş yavaş emekleme pozisyonuna geçmeye başlayacaktır. Kendi kendini ilerletebilir duruma gelmiştir. Artık otururken destek almasına gerek kalmayacaktır. Eline vereceğiniz ufak gıdaları kendi kendine yiyebilir (kraker ve bisküvi gibi).

28 haftalık bebek, insan seslerini ayırt etmeye başlar. Nesnelere tutunarak ayakta durabilir. Bu dönem bebekler için hareketli bir dönemdir. Bu nedenle geç saatlere kadar uyanık kalma isteği oluşur. Bebeğinizi olabildiğince erken yatırmalısınız. Bebeklerin gelişimi için en çok ihtiyaç duydukları şey düzenli uykudur.

Haberin Devamı

28 haftalık bebek, geçilen haftalarda diş çıkarmadıysa; muhtemelen diş çıkarmaya başlayacaktır. Kimi bebeklerin diş dönemi oldukça zor geçmektedir. Bu dönemde gece uykuları kaçabilir. Ara ara ateşlenmeler olabilir. Diş çıkarmaya yardımcı yumuşak şeyler alabilirsiniz. Dişlerini kaşıması bebeğinizi rahatlatabilir. Bir de sık sık önlük değiştirmeniz gerekebilir.

28 Haftalık Bebek Nasıl Beslenmelidir?

28 haftalık bebek, ek gıdaları tüketebilecek zamana gelmiştir. Artık masada sizinle beraber oturması için mama sandalyesi alabilirsiniz. Anne sütü önemini bu haftalarda da koruyor. Ek gıdalara geçilince bebeğinizin süte olan isteği azalabilir.
28 haftalık bebekler, ek gıda olarak meyve ve sebze püreleri tüketebilir. Muz, havuç ve patates püresi ideal olanlardandır. Bunların dışında eline küçük bir adet haşlanmış kabak verebilirsiniz. Kabak, bebek gelişimine oldukça faydalı bir besindir. 28 haftalık bebeklere püreleri biraz daha katı halde verebilirsiniz. Bu dönemde çiğneme ve yutma güdüleri gelişmektedir. Besinleri çiğneyerek yutması daha faydalı olacaktır. Ev yapımı yoğurt ya da ayran içirilebilir. Şekerden uzak durulmalıdır. Asitli içecek ve yapay meyve suları verilmemelidir.

28 haftalık bebeklerin kilosu ortalama 8.000 gr ile 8.500 gr arasındadır. Boyu ise 60 cm ile 65 cm arasındadır. Kız ve erkek bebeklerde değişiklik gösterebilir.