Gündem 29 Haftalık Gebelik Süreci Yaşananlar Nelerdir?

29 Haftalık Gebelik Süreci Yaşananlar Nelerdir?

30.04.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

29 hafta gebelik ve bebeğin durumu boyu yaklaşık olarak 39-40 cm olup, kilosu da 1100-1150 gram civarındadır. Bebeğin beyninin ve kafatasının hızla geliştiği bir dönemdir. Bu haftada bebeğin amniyon kesesi tamamen gelişmiş durumdadır.

29 Haftalık Gebelik Süreci Yaşananlar Nelerdir

29 Haftalık Gebelikte Beslenme

Haberin Devamı

29 Haftalık gebelik ve beslenme kurallarını bilmemiz gereken hususlar şunlardır: Bebeğin demir, folik asit, C vitamini ihtiyaçları artış gösterdiğinden, süt, yoğurt, peynir gibi gıdalar tüketilmesi gerekir. Bebeklerin kemik gelişimi de bu haftada gelişmeye başladığından, kalsiyum ihtiyacı artmaktadır. Bu gıdalar yeteri kadar tüketilmiyorsa doktorunuzun verdiği vitamin ilaçlarını kullanmalısınız.

29 Haftalık Gebelik Ve Anne

Bu dönemde annede gözlenen gelişme ve değişmelere bir bakalım. Bu haftada mide ve kabızlık sorunları yaşanabilir, kabızlığa karşı lifli gıdalar ve bol su tüketilmelidir. Vajinal akıntılar ve karında kaşıntılar meydana gelmektedir, ılık suyla duş alıp karnınızı nemlendirmeniz kaşıntıyı azaltacaktır. Bu dönemde anne adayında duygusal değişiklikler olabilir, korku, heyecan, endişelenme gibi dalgalanmalar normaldir.

Haberin Devamı

29 Hafta Gebelik Ve Yorgunluk

29 hafta gebelik ve bu dönemin getirdiği yorgunluk hissi artmakta olup, uyku düzenini bozmakta endişeli bir dönem geçirmektesiniz. Baş ağrısı da artmaktadır, baş ağrısına çözüm olarak alnına soğuk ıslak mendil konulabilir. 29 hafta gebelikte, anne adayında unutkanlıklar görülebilir, bu durum hamilelik sonrası normale gelecektir. Vücutta zaman zaman kramp ve kasılmalar meydana gelmekte olup, bu sıkıntılara karşı egzersiz yaparak, kalsiyum ve potasyum içeren gıdalar ve içecekler tüketilmelidir. 29 hafta gebelik, döneminde anne adayında normalin dışında bir olumsuz gelişme yaşanırsa doktorunuza başvurunuz. Kanama gelmesi, ateşinin 38 derecenin üzerinde seyretmesi, vajinadan suyun gelmesi, tansiyon yükselmesi, bayılma gibi durumlarda acil olarak doktorunuza başvurunuz. 29 haftalık gebelikte anne adayı için en iyi uyku pozisyonu yan yatmaktır.

Bol Bol Su Tüketmelisiniz

Anne adayı bu dönemde bol su tüketmeli ve açlık hissi başladığında, badem, ceviz, fındık, incir gibi gıdalar tüketilmelidir. Annenin en iyi şekilde beslenmesi bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Bebeğin hayatı annenin beslenmesi ve tükettiği gıdalara ve suyu yeterince tüketmesiyle doğru orantılıdır. Anne adayları, hamileliği boyunca acil durumlara karşı her türlü olumsuzluklara karşı tedbirli olmalıdır.