Gündem4 aylık bebekler kaç kilo olmalı?

4 aylık bebekler kaç kilo olmalı?

20.04.2018 - 13:58 | Son Güncellenme:

Bebekler ilk doğduklarında sahip oldukları kilo oranları sağlıklarını etkileyen önemli etkenler arasında yer almaktadır. Bebekler ilk doğduklarında ideal olan kilo durumları 3 ile 3,5 arasında değişmektedir. Bebekler normal oranlarından düşük kiloda ya da gereğinden fazla kiloda olurlarsa bu durum sağlıkları için sıkıntılı sonuçlar doğurabilmektedir.

4 aylık bebekler kaç kilo olmalı

Doğumdan sonra bebeğinizin kilo durumu

Haberin Devamı

Bebeğiniz doğumdan birkaç gün sonra kilosunun bir kısmını kaybedebilir. Bebeklerin normal kilo oranına ulaşması için yaklaşık olarak on günlük sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu süreçten sonra bebekler normal olan kilo oranlarına ulaşacaklardır. Bu durumdan sonra bebekler beslenme şekillerine göre kilo alırlar ya da kilo kaybederler.

4 Aylık bebeklerin kilo oranları

4 aylık bebeklerin kilo oranları erkek ve kız olarak sınıflandırıldığında değişim göstermektedir. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu bir açıklama mevcuttur. 4. ayda erkeklerde kilo oranı 7 kg, kız bebeklerde ise 6.4 kg arasındadır. İdeal boy oranları ise erkek bebeklerde 63 cm, kız bebeklerde ise 62 cm olarak belirtilmiştir. Bu rakamlar resmi olmakla birlikte bazı süreçlerde istisnalar ile birlikte boy ve kilo oranları değişmektedir. 4 aylık süreçten sonra bebekler gelişim olarak kendilerini göstermeye başlamaktadırlar. Bazı hareketleri daha belirgin olmaya başlamıştır. En belirgin özelliklerinden biri ise yüksek ses ile gülmek olabilmektedir. 4 aylıkken ilk dişini çıkarabilmektedirler. İşitme yetisi bu ay itibari ile tam olarak gelişebilecek sürece girmiş olabilmektedir.

Haberin Devamı

4 Aylık bebeğin gelişimi için neler yapmak gerekmektedir?

4 aylık bebeğin sağlıklı bir gelişim sağlayabilmesi bebeğin beslenmesi konusunda son derece dikkatli olmak gerekir. Bebeğin emzirilmesi durumu son derece önemlidir. Bu nedenle bebeği emzirmek için belli zaman dilimleri belirlenmelidir. Düzenli bir beslenme süreci bebeğin gelişimine daha olumlu bir katkı sağlayacaktır. Eğer bebek anne sütü ile beslenmiyor ise ek gıda vermek bu süreçte gerekli bir durumdur. Bu konu hakkında doktorunuz ile de irtibat hâlinde olmanız da önemli olacaktır. Doktorunuza, bebeğinizi nasıl beslemeniz gerektiği ile ilgili danışmanız daha güvenilir bilgi almanızı sağlayacaktır. Çünkü bebeğinizin beslenme şekli kilo ve boy oranına, ayrıca alerji durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Bebeğiniz 4 aylık süreci tamamen doldurduktan sonra daha rahat bir beslenme programına geçebilmeniz mümkün olacaktır.