Gündem 4A emekli maaşı hesaplama online yapılır mı?

4A emekli maaşı hesaplama online yapılır mı?

19.03.2016 - 17:00 | Son Güncellenme:

4A, 4B ve 4C emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri onlie yapılabilen işlemlerden sadece bir tanesidir. Bu işlemleri yaparak ne kadar maaş alacağınızın bilgisine erişebilirsiniz. Devamı haberimizde.

4A emekli maaşı hesaplama online yapılır mı

Hayatımız boyunca bir şeyler için çalışırız. Geçinmek için çalışırız, yaşamak için çalışırız. Çalışma hayatımızın sonuna yani yaşlandığımız ve rahat nefes alabildiğimiz zamanlarımıza emeklilik adını vermiş bulunmaktayız. Bu yüzden her çalışan insanın hayali bir an önce emekli olabilmektedir. Emekli olduktan sonra da rahat edebilmek için çalışma hayatımızda ödediğimiz primler sayesinde bir maaş almaktayız. Bu maaşa emekli maaşı veya emekli aylığı denmektedir.

Emekli maaşınızın olabilmesi için yerine getirmeniz gereken iki temel koşul bulunmaktadır. Bunlardan ilki belirlenmiş olan gün kadar sigortalı olarak bir işte çalışmanızdır. İkincisi ise çalıştığınız süre boyunca her ay düzenli olarak sigorta priminizi ödemeniz gerekmektedir. Bu iki temel koşulu yerine getirdiğiniz zaman emekli olmuş olacaksınız. Emekli maaşınız ise emekli olduğunuz andan beri aydan aya verilmeye başlayacaktır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı hesaplama işlemi erkekler ve kadınlar için farklı olarak yapılmaktadır. Bu nedenle hesaplama işleminizi internet üzerinden yapmanız sizin için daha kolay ve zahmetsiz olacaktır. SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturmuş olduğu internet sistemi sayesinde emekli maaşınızı dakikalar içerisinde oturduğunuz yerden sorgulamanız mümkündür.

İşlem yapacağınız resmi sitenin ismi E-Devlet sistemidir. Bu sistem şifreli bir sistem olmakla birlikte güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Eğer bir şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmanız mümkün olmayacaktır. Bütün işlemlerde kimlik bilgileri kullanıldığı için şifreli güvenlik sağlanmıştır.

E-Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek yaptığınız şifre alma başvurusu sonunda alabilirsiniz. Ancak şifre alma işlemi ücretlidir. 2 TL işlem ücreti olan şifre alma işleminizi işlem ücretinizi ödediğiniz anda kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre sizin kimlik bilgilerinizi içermektedir. Bu nedenle başka birinin adına işlem yapmanız mümkün olmayacaktır.

Şimdi gelelim işlemin nasıl yapıldığına:

SGK’nın üç kolda işlediği bu sistemde kayıtlı olduğunuz kurumu bilmeniz gerekmektedir. Her kurumun sorgulama işlemi farklı bir bağlantı adresinden aynı şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle kurumunuzun internet sekmesini açtığınızda emin olunuz.

E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra kayıtlı olduğunuz kurumun emelilik maaşı sorgulamasını yapabilmek için E-Devlet sistemindeki ilgili sekmeyi açtığınızdan emin olunuz. Kurumunuz ile ilgili sekmeye ulaştığınızda sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada yapmanız istenen kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi yazarak yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara yazınız. Bilgilerinizi kontrol edip, doğru yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle sisteme girişiniz gerçekleşecektir. Açılacak olan yeni ekranda bağlı olduğunuz kurumun size ait emeklilik maaşı bilgilerini göreceksiniz. E-Devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz emeklilik sorgulama işlemi her kurum için bu şekilde gerçekleştirilmektedir.