Gündem BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm! İstanbul da dahil...

BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm! İstanbul da dahil...

16.11.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika uyarısı geldi. La Nina kışı için tarih veren CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu hafta için de birçok kent ve bölgelerde kar ve sağanak uyarısında bulundu. Şen, Marmara ve İstanbul yarın ile hafta sonuna dikkat çekti. Öte yandan Meteoroloji 7 kent için alarm verdi. İşte ayrıntılar…

BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm İstanbul da dahil...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas çevreleri ile Aydın ve Muğla kıyılarının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevreleri, Kayseri, Malatya, Elazığ’ın güney kesimleri ve Şanlıurfa’nın kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

11 KENT İÇİN SARI ALARM

Adana, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye

YARIN VE HAFTA SONUNA DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak, Kayseri, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur var. Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara ve iç kesimlerde sis. Sıcaklık lodos etkisiyle değişmiyor. Marmara ve İstanbul yarın akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Bugün İstanbul 16 C yarın ve hafta sonu lodos etkisiyle 21-22 dereceye çıkacak. Lodos etkisi ile doğudaki hafta sonu kar olasılığı kalktı.

Haberin Devamı

BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm İstanbul da dahil...

LA NİNA KIŞI İÇİN TARİH VERİLDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen geçtiğimiz günlerde La Nina için tarih verdi. Prof. Dr. Şen konuyla ilgili, “La Nina'nın etkisi Ocak'tan itibaren azalmaya başlayacak, dolayısıyla bize kuzeyden yağışlı ve soğuk hava gelmeye başlayacak. Aralık ayından itibaren doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek. Batıda ise kış Ocak ayından itibaren Şubat ve Mart’la beraber hissedeceğiz. Kar yağışı fazla olacak" dedi.

BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm İstanbul da dahil...

Önümüzdeki hafta Bulgaristan üzerinden gelen soğuk havaların etkisini artıracağını söylendi.

AĞRI’DA TERMOMETRELER EKSİ 2 DERECEYİ GÖSTERDİ

Hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle beraber, Ağrı'da sabah saatlerinde sis ve don meydana geldi. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, araç camlarının buzla kaplı olduğunu görünce camlarda temizlik yaptı. Su birikintilerinin ve çeşmelerin donduğu kentte, yerlerde oluşan buzlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

BUGÜN ve YARINKİ HAVA DURUMU: 7 kent için sarı alarm İstanbul da dahil...

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 16

İzmir: Az bulutlu 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 22

Samsun: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 18

Trabzon: Çok bulutlu, sağanak yağışlı 18

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu; yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 11