Gündem 9 kiloluk altın elbise 500 bin dolarlık taç!

9 kiloluk altın elbise 500 bin dolarlık taç!

22.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mücevherat sektörünün nabzını tutan fuar yerli ve yabancı tasarımcıları 36’ncı kez bir araya getirdi. Bu yıl ilk defa mavi pırlanta, mücevherli yaka ve altın elbise ile emzik sergilendi

9 kiloluk altın elbise 500 bin dolarlık taç

Kuyumculuk ve mücevherat sektörünün buluşma platformu ‘İstanbul Mücevher Fuarı’ dün ziyaretçilere kapılarını açtı. Sektörün nabzını tutan fuar, yerli-yabancı firmalar ve tasarımcıları 36’ncı kez İstanbul’da buluşturuyor. Yurtdışından önemli alıcıların katılımının beklendiği fuarda sektörün lider firma ve markaları yıla damgasını vuracak sürpriz modellerini 24 Mart’a kadar sergileyecek.

Tasarımlar büyüledi
İstanbul Mücevher Fuarı’nda birbirinden farklı ve değerli tasarımlar yer alıyor. İlk defa mavi pırlantanın, altın emziğin, mücevherli yakaların ve altın elbiselerin sergilendiği fuarda çok özel tasarımlara yer veriliyor. 5 salonda 40 bin metrekareyi aşkın alanda gerçekleşen fuarda mavi pırlantadan hazırlanan takı setlerinin fiyatı 450 bin dolara kadar çıkıyor.
İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından hazırlanan ve fuarda en çok dikkati çeken ürünlerden bir diğeri de yaklaşık 9 kilogram ağırlığındaki altın elbise. İAR çalışanları ve tasarımcılarınca fuar için özel olarak hazırlanan elbise 500 bin dolar değerinde. Elbise çeyrek, yarım ve tam altın kullanılarak yaklaşık 1 haftada hazırlanmış. Fuarın bir diğer dikkat çeken ürünü altın emzik.
Besay Kuyumculuk’un el işçiliğiyle ürettiği emziklere isteğe bağlı olarak lazerle isim de yazılabiliyor. Siparişe göre farklı karatlarda hazırlanabilen emziğin standart fiyatı 600 - 2 bin lira arasında değişiyor. Değerli taşlarla hazırlanırsa emziklerin fiyatı 20 bin liraya kadar çıkıyor.

Türkiye güzeli tanıttı
Tekin Seyrekoğlu ise fuara özel 500 bin dolar değerinde taç tasarlamış. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken tacı 2012 Miss Turkey güzeli Açelya Samyeli Danoğlu sergiliyor. 500 bin dolar değerindeki taç yarım kilo pembe altın, 140 karat yakut, 40 karat pırlanta ve 85 karat elmas kullanılarak hazırlanmış.