Gündem 9 milyon avroluk lüks yat Marmaris'te sahibini bekliyor

9 milyon avroluk lüks yat Marmaris'te sahibini bekliyor

27.09.2008 - 16:07 | Son Güncellenme:

.

9 milyon avroluk lüks yat Marmariste sahibini bekliyor

Petrol zengini Arap bir iş adamına ait "Catwalk" adlı lüks yat, Marmaris’teki bir marinada 9 milyon avro fiyatla
satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Marmaris Nestel Marina’da demirli yatın Türk kaptanı Serkan Demirel, AA muhabirine, 41 metre uzunluğundaki lüks yatın 2006 yılında Almanya’daki Kaiserwerft tersanesinde 105 kişi tarafından 13 ayda yapıldığını söyledi.

Almanya’da en iyi tekne dizaynı ödülüne aday gösterilen yatı, günlüğü 20 bin avrodan kiraladıklarını belirten Demirel, "Yatı aralarında Monaco Prensi Albert ile Pamela Anderson’un da olduğu birçok ünlü isim kiralayarak kullandı"
diye konuştu.


Serkan Demirel, 9 milyon avroya satışa çıkarılan 41 metre uzunluğunda 8,5 metre genişliğindeki yatta konuklar için 3’ü VIP, 2’si normal 5 kabin bulunduğunu söyledi.


Yatın gerçek değerinin 12 milyon avro olduğunu, ancak 2 yaşına girdiği için fiyatın düştüğünü belirten Demirel, şöyle konuştu: "Yatta ofis, disko, yemek odası ve jakuzi de mevcut. Zemin granit döşeli. Yatta, alttan ısıtmalı kalorifer sistemi var. Duvarlar, pırlanta taşlardan yapılmış ayna, tablolar ve altın parçacıklarla dekore edilmiş. Yattaki
tüm mobilyalar, ünlü markaların üretimi. Yatta mutfak ile yemek odasını ayıran cam özel bir sistemle kontrol
ediliyor. Misafirler, isterse aşçının yemeği nasıl pişirdiğini görebiliyorlar. Aksi takdirde tek tuşla camı kaplayan boya zerrecikleriyle görüşü engelleyebiliyorlar.

Haberin Devamı

Yatın ışıklandırmasında onyx taşından faydalanılmış, banyo ve tuvaletlerdeki seramikleri ise Güney Afrika mermerinden yapılmış. Teknenin yemek salonundaki zemin ise 150 yıllık Alman meşesiyle kaplı. Yatta sınırlı sayıda imal edilmiş bir yemek takımları var."

Yatta Monaco prensi ve ailesi başta olmak üzere çok sayıda ünlüyü konuk ettiklerini belirten Serkan Demirel, "Yatı günlüğü 20 bin avrodan kiralıyoruz. Sabit bir yerimiz yok, dünyanın pek çok yerine gittik. İş adamı, sanatçı, politikacı çok sayıda kişiyi misafir ettik" diye konuştu. Marmaris’e yatı satmaya geldiklerini ifade eden kaptan Demirel,
"Patronum biraz kararsız. Şu anda satmak için 9 milyon avro gibi bir fiyat düşünüyoruz. Asıl satış fiyatı 12 milyon avro idi, ama tekne iki yıl yaşlandığı için indirim yapıldı" dedi.