Gündem 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda biri yaralı olmak üzere 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak yakınlarındaki Gabar Dağı Kapanlı mevkiinde önceki gün İHA ile ile tespit edilen 5 PKKlı terörist, yakın hava desteğiyle öldürüldü. Hava harekâtından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgede arama tarama yapan askerler tarafından 5 PKK’lı teröristin öldürüldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Karayazı İlçesi Geventepe Mahallesi kırsalında 30 Temmuz’dan beri yürüttüğü operasyonlar kapsamında da iki PKK’lı terörist öldürüldü. Van’ın Gürpınar ilçesi Elemeği Mahallesi kırsalında da vatandaşların ihbarıyla düzenlenen operasyonda bir terörist öldürüldü, diğeri silahıyla teslim oldu.

Şehidin kanı yerde kalmadı

Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında öldürülen üç PKK’lı teröristten birinin jandarma uzman çavuş Muhammet Arıkan’ın şehit düştüğü saldırının faili olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemede teröristlerden birinin “Karker Amonos” kod adlı S.D. olduğu, teröristin 18 Eylül 2017’deki operasyonda uzman çavuş Arıkan’ın şehit düştüğü saldırının faili olduğunun belirlendiği ifade edilen valilik açıklamasında, diğer teröristlerin ise H.Y. ve M.C. olduklarının tespit edildiği belirtildi.