Gündem ABD’den Robot Aziz’in takımına ödül

ABD’den Robot Aziz’in takımına ödül

12.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Newyork Eyaleti'nde geçen ay tamamlanan yarışmaya lise öğrencileri, öğretmenleri ve ilham kaynakları katıldı. Yarışma için sadece 6 hafta içinde 56 kilo ağırlığında robot yapılması gerekiyordu. Robotlar, topları hedeflere atmak, çemberleri hedeflere yönlendirmek, dengede durmak ve engel tırmanmak gibi görevleri yerine getirdikçe puan toplarken bu yılki yarışmaya 12 ülkeden 43 takım katıldı.

ABD’den Robot Aziz’in takımına ödül

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Türkiye’den katılan tek takım olan Kartal’daki Atalar Meslek i ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Göktürkler isimli robot takımı, 6 hafta adeta kampa girdi. Okulda derslerin bitmesinin ardından atölyede çalışmalarını sürdüren 9-10 ve 11’inci sınıf öğrencileri, yaptıkları robota 2015'te Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’dan esinlenerek Aziz ismini verdi.

Haberin Devamı

Göktürkler, Kartal Belediyesi desteğiyle gittikleri Newyork’ta puanları toplayarak hem yarı finale çıkmayı başardı hem de ortaya koydukları dayanışma ve birliktelikle turnuvanın "En İyi Takım Ruhu" ünvanını kazandı.