Gündem ABD'li askerlerden Marmaris'de rekor harcama

ABD'li askerlerden Marmaris'de rekor harcama

11.02.2011 - 15:10 | Son Güncellenme:

Her biri üç günde bir turistin bir ayda harcadığı kadar para harcadı

ABDli askerlerden Marmarisde rekor harcama

ABD Donanması’na bağlı dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi USS Enterprise (CVN 65) 4 gündür demirli olduğu Marmaris’ten ayrıldı. ABD’li her askerin üç günde, bir turistin bir ayda harcadığı kadar para harcadığı belirtildi.

Marmaris Körfezi’ne geçen salı günü giriş yapan USS Enterprise (CVN 65) sabah erken saatlerden itibaren ayrılış için hazırlıklar başladı. Savaş gemisi, 5 bin personeliyle, sahil güvenlik ekiplerinin gözetiminde öğle saatlerinde körfezden çıkış yaptı. Geminin rotası hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Bu arada, savaş gemisinden inen ABD’li askerlerin Marmaris ekonomisini ihya ettiği ortaya çıktı. ABD’li askerlerin kişi başına 300 dolar ile 500 dolar arasında harcama yaptığı, özellikle restoran, bar, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanlarına üç günde toplam 3 milyon TL’den fazla para bıraktığı belirtildi.

ALKOL SU GİBİ AKTI

Ayrıca, Marmaris’teki alkollü içki toptancılarının verilerinden edinilen bilgiye göre de son üç günde satışların adeta patlama yaptığı belirlendi. Danha önce 3 günde ortalama 14 bin 500 litre alkollü içki satışı yapan toptancıların, ABD’li askerlerle birlikte aynı süre içinde satışlarını üçe katladığı ve 41 bin 550 litreye çıkardığı saptandı.

ASIK SURATLAR GÜLDÜ
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, "Kış döneminde ekonomik olarak esnaf zor günler geçiriyordu. Uçak gemisi ile 5 bin askerin gelmesi asık olan suratları güldürdü. Marmaris yöneticileri olarak bu tür askeri gemilerin ilçemize sık gelmesi için ortak girişimlerde bulunmalıyız. Marmaris ekonomisine sağlanan katkı tartışılmaz." dedi.

Muğla Esnaf Sanatkarlar Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız da, "Umarım bundan sonra sıklıkla bu tür askeri gemiler limanımıza ziyarette bulunur" diye konuştu.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz ise, "ABD’li askerler ilçemize bir ayda gelen turistin bıraktığı parayı üç günde bıraktı. Herkes kazandı" dedi.