Gündem Açık hava müzesi gibi bir ülke: Slovakya

Açık hava müzesi gibi bir ülke: Slovakya

18.04.2018 - 17:01 | Son Güncellenme:

Slovakya, üç ülkenin sınırının ortasında kalan bir ülkedir. Dünyanın genç ülkeleri arasında yer alır. İlginç kültürü ve kendini kanıtlama çabaları ile son yılların dikkat çeken ülkelerinden biri olmuştur. Pek çok kültürün izlerini kendisinde barındırmaktadır.

Açık hava müzesi gibi bir ülke: Slovakya

Slovakya nasıl bir yer?

Haberin Devamı

Slovakya, Macaristan ve Avustralya ile komşudur. Diğer komşuları Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’dır. 1993 yılında bağımsızlığını ilan edip Çekoslovakya'dan ayrıldı. Avrupa birliğine 2004 yılında girdi. Ülkenin başkenti Bratislava'dır. Başkentin tam ortasından geçen Tuna Nehri insanları adeta büyülüyor. Kendini yavaş yavaş geliştirmeye çalışan bir ülkedir.
Slovakya, dağlık bir alanda yer alır. Pek çok tarihi heykeller ve bunun dışında pek çok tarihi eserler barındırır. Konuşma dili Slovakça’dır. Bazı bölgelerinde Ukraynaca ve Macarca da konuşuluyor. Para birimi Euro'dur. Kışları oldukça soğuk, yazları da serin geçmektedir.

Slovakya, yeraltı zenginliği yüksek olan ülkelerden biridir. Avrupa’nın çoğu otomobili Slovakya'da üretilir. Geçimin büyük çoğunluğu hayvancılık ve tarım ile sağlanır.

Haberin Devamı

Slovakya kültürü

Slovakya, bağımsızlığını geç ilan eden bir ülke olduğu için kültüründe pek çok devletin izlerini taşıyor. En ağırlıklı olanları Macar ve Alman kültürüdür. Çoğu tarihi eser Macar sanatçılarına ait. Öyle ki, ülkenin bayrağında bile Macar izlerine rastlamak mümkündür. Başkentinden geçen Tuna Nehri’nde sık sık turlar düzenleniyor. Slovakya, sınırları içerisinde tarihi yapıları yüzyıllarca korumuştur. Ülkede pek çok kilise vardır.

Slovakya insanları, turistler tarafından oldukça ilgi çekiyor. Oldukça sıcakkanlı oldukları söyleniyor. Slovakya insanları, selamlaşırken öpüşmeyi tercih ediyorlar. El sıkışmayı soğuk bulduklarını söylüyorlar. Gece hayatı oldukça renklidir ve çok misafirperverlerdir.

Slovakya'da gezilecek yerler nerelerdir?

Slovakya’ya gidilecek en ideal zaman ilkbahar dönemidir. Türkiye’den direk uçuşlar mevcuttur. Dileyenler kara yolu ulaşımını da tercih edebilir. Bu biraz daha uzun sürer.

Slovakya birçok festivale sahne olur. “Uluslararası Ruhlar Ve Hayaletler Festivali”, sadece ülke içinde değil, dünya genelinde oldukça ilgi gören bir festivaldir. Başkentin ortasından geçen Tuna Nehri mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Bratislava Kalesi, gezilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Ülkenin sokaklarında bronz heykellere çok şık rastlayabilirsiniz. Primate Sarayı zamanında Fransa ile Avusturya arasında imzalanan Pressburg Barış Antlaşmasına şahit olmuştur. Apollo köprüsü Tuna Nehri yakınlarında yer alır. Tatra dağları uzun yürüyüşler ve kış sporları için oldukça idealdir.