Gündem Adalet Bakanlığı personel alımı 2016 şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı 2016 şartları neler?

12.04.2016 - 10:23 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığınca, yıl sonuna kadar adliyeler ile ceza ve tevkifevlerinde istihdam edilmek üzere 10 bin 500 yardımcı personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman bitiyor? İşte detaylı bilgiler...

Adalet Bakanlığı personel alımı 2016 şartları neler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla adliyeler ile cezaevlerindeki yardımcı personel sayısının artırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda adliyeler ile cezaevlerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda yıl sonuna kadar 10 bin 500 yardımcı personel istihdam edilmesi kararlaştırıldı. Adliyelerde görevlendirilmek üzere 3 bin zabıt katibi, cezaevlerine görevlendirilmek üzere 7 bin 500 infaz ve koruma memuru alınacak.

- 2 bin 954 personel için 15 Nisan'da müracaatlar bitiyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilk aşamada 2 bin 954 sözleşmeli personel alımı için ilan verdi. Sözleşmeli personel olabilmek için başvuru süresi 15 Nisan'da sona erecek. Kalan kontenjanlara yönelik önümüzdeki aylarda ilan yayımlanması bekleniyor.

Bakanlık, 2002'den bugüne kadar adliyeler ve cezaevlerindeki istihdam oranlarını artırdı. Adliyelerde, 2002'de 26 bin 274 yardımcı personel bulunurken, bu sayı 2016'da 58 bin 324'e yükseldi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2002'de 25 bin 407 olan personel sayısı da 2016'da 51 bin 109'a çıktı.

Haberin Devamı

CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı’nda görev yapacak olan Sözleşmeli Personel başvuru şartları (Genel) şöyle;

T.C. vatandaşı olmak
Kamu haklarından mahrum bulunmamak
Askerlikle ilgili bir sorunu olmamak (askerliğini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa alınmış olmak Güvenlik soruşturması olumlu neticelenmek
Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak sağlık raporu edinmek
18 yaşını 15 Nisan 2016 tarihi itibariyle doldurmuş olmak
KPSS puanı en az 70 olmak
İnfaz ve koruma memurluğu için 1 Ocak 2014 itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek), diğer kadrolar içinse 35 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1979 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek)

ADALET BAKANLIĞI CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Adalet Bakanlığı 2016 CTE Sözleşmeli personel başvurusu yapacak olan adaylar;

Başvuruların Yapılması Şartları sağlayan adaylar başvurularını adalet komisyonu başkanlıklarından veya Adalet Bakanlığının internet sitesinden alacakları başvuru formunu doldurarak öğrenim belgesi, sınav sonuç belgesinin aslı veya çıktısı veya komisyon başkanlığı onaylı bir örneğiyle birlikte ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapacak. İlan edilen pozisyonlardan Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı aday, diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için yine beş katı kadar aday, şoför kadroları içinse 10 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak. Sözleşmeli büro personeli kadrolarında ise başvuran adayların 20 katı uygulamalı sınava alınıp, uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlar arasından ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Uygulama sınavı verilen metni en fazla doğru kelime yazan adaylardan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre yapılacak. Sınav Şekli Sınav sözlü ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamada yapılacak. Sözlü sınavda mesleki bilgi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Genel Kültür ve bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği alanlarından sınav puanı verilecek. Sözlüden 70 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı olacak. İlanlı ilgili detaylı bilgilere ve kadro dağılımlarına kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Yazarlar