Gündem Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir deprem bölgesinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Balıkesir Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Adıyaman’da inşa edilen 86 dükkânlı Balıkesir Çarşısı dualar ile hizmete açıldı. Çarşıda; diş kliniğinden veteriner kliğine, beyaz eşya bayisinden mobilya mağazasına kadar birçok meslek grubu yer alıyor.

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Balıkesir Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Adıyaman’da yapımı tamamlanan Balıkesir Çarşısı’nın açılışı gerçekleştirildi. Adıyaman’ın merkezi bir noktası olan Gölbaşı Caddesi üzerinde 25 metrekarelik 86 iş yerlerinin bulunduğu Balıkesir Çarşısı ile Adıyaman’da ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlanacak. Yer teslimlerinin yapıldığı Balıkesir Çarşısı’nda; diş kliniğinden veteriner kliğine, beyaz eşya bayisinden mobilya mağazasına kadar birçok meslek grubu yer alıyor.

Haberin Devamı

Çarşının açılışına; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Balıkesir ve Adıyaman Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği başkan ve üyeleri, Balıkesir ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcıları, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

“Dayanışma ruhu”

Yaşamın devam edebilmesi ve normalleşmesi adına böyle alanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç “Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile en zor zamanlarda yanımızda oldular, teşekkür ediyorum. Bizi ayakta tutan bu dayanışma ruhu.” dedi.

“İlk günden bölgedeyiz”

Deprem felaketinin ilk gününden bu yana Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile birlikte bölgede görev yaptıklarını, yaraları sarmaya çalıştıklarını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Valiliğimiz ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğimiz ile el birliğiyle Adıyaman’a bir çarşı yapmaya karar verdik. Yeri tespit edip standartları belirledik. Hem büyük bir ihtiyacı gidermek hem de hatıramız olsun istedik.” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir Çarşısı’nın yapımında emeği geçen katıları bulunan herkese teşekkür eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir’de herkes imkânları ölçüsünde bize destek oldu. Buraya bir mescit yaptık, adına da Sağdıçlar Mescidi dedik. Biz; Balıkesir’de birlikte büyüdüğümüz, iyi günde ve kötü günde yanımızda olanlara sağdıç deriz. Evlenirken, hastayken askere giderken sağdıcımız hep yanımızdadır. Adıyaman, bizim artık kardeşimizdir, her zaman Adıyaman’ın yanındayız. Esnaf arkadaşlarımıza bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

Balıkesir’e çarşı teşekkürü

Adıyaman Koordinatör Valisi Ali Mantı, Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketinin ilk gününden bu yana Adıyaman’ın yanında olduğunu ifade etti. Türk Milleti’nin büyük bir dayanışma örneği sergilediğini belirten Mantı “Çarşının yapımında emeği geçen Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine, esnaf odalarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

“Adıyaman kardeşimizdir”

Türk Milleti’nin büyük bir sınav verdiğini dile getiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Bu sınavı birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde en güzel şekilde tamamladık.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi İçişleri Bakanımızın bizi görevlendirmesi ile Balıkesir Çarşısı girişimini başlattık. Hem Balıkesir hem de Adıyaman esnaf odaları birliğinin büyük katkıları oldu.

Ayrıca Balıkesir’deki iş insanları ve Balıkesirli firmalarımız destek sağladı. Büyükşehrimizin de büyük destekleriyle hayata geçirdiğimiz bir çarşı oldu. Esnaflarımızın ilk anda ticari hayata tutunacakları bir bölge oldu burası.

Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Adıyaman artık bizim kardeş ilimizdir.” dedi.

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Balıkesir, su şebekesine hayat verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; deprem bölgesinde sosyal yardımlarının yanı sıra bölgenin şehir şebeke suyunda meydana gelen arızaları da çözerek musluklardan sağlıklı ve temiz suyun akmasını sağladı.

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hem afet bölgesinde hem de Balıkesir’de yaraları sardı; deprem bölgesine bin personel, 600 iş makinesi ve teknik araç ile bine yakın sosyal yardım TIR’ı ulaştırdı.

Şebekedeki arızalar giderildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, insani yardımların yanı sıra afet bölgesinde temel belediyecilik hizmetlerini sürdürmek için yoğun çaba harcadı. Osmaniye ve Malatya’yı yeniden su ile buluşturmak için gece gündüz çalışan BASKİ, zarar gören su şebekelerini tamir etti. Depremin hemen ardından Osmaniye’deki çalışmaları Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile birlikte koordine etmesi için görevlendirilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmaniye’yi en kısa sürede suya kavuşturmak için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti. Şu anda Malatya koordinatörlüğünü yapan Başkan Yılmaz, su şebekesindeki bakım ve onarımların yanı sıra; bölgenin en önemli eksiklerinden olan duş ve tuvalet ihtiyacının karşılanması konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyerek çadır kentler başta olmak üzere Osmaniye’nin birçok noktasına seyyar duş ve tuvaletler konumlandırdıklarını belirtti.

Haberin Devamı

“Onların acısı bizim acımız”

Depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için hem afet bölgesinde hem de Balıkesir’de yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Afet bölgesinde artık hayatı stabil hale döndürecek yeni sistem kurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, bize destek olan tüm hemşehrilerime, Türkiye’nin her yerinden ihtiyaç malzemesi gönderen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Onların derdi bizim derdimiz, onların acısı bizim acımız. Bu yaraları inşallah hep beraber saracağız. Şu anda Malatya’da yine görevli arkadaşlarımız bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Sokak hayvanları unutulmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinde onlarca sokak hayvanını enkazdan kurtararak tedavi etti. Ekipler tarafından sokak hayvanları için tonlarca mama dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen depremin ardından bölgede özellikle su arızalarının giderilmesi ve çevre temizliği konularında yoğun bir şekilde çalıştı. Balıkesir Büyükşehir ekipleri ayrıca enkazdan kurtarılan sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yaparak beslenme ihtiyaçlarını giderdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; sokak hayvanlarına mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS ile hayvan ambulansı VETBULANS’ı depremin ilk günü bölgeye gönderdi. Enkaz altından çıkan hayvanların tedavisinin gerçekleştirildiği VETBULANS’ta; 1 veteriner, 1 veteriner yardımcısı, 2 yardımcı elaman görev yaptı. Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılan kediler, veteriner ekipleri tarafından müdahale edilerek yeniden hayata döndürüldü. Yaralı hayvanlara müdahalenin yanı sıra sokaktaki canlar için de beslenme odaklarına mama desteği sağlandı. Bölgede, tonlarca mama dağıtımı gerçekleştirildi.

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı

Başkan Yılmaz ayak basmadık yer bırakmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çalışmalar tamamlanana kadar Malatya’da depremin yaralarını sarmak için tek tek çalışmaları kontrol etti, bölgeyi de karış karış gezerek halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.

Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından depremin yaralarını sarmak için Malatya’da görev alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın koordinesinde gece gündüz çalışmalar gerçekleştirildi. Malatya’daki depremzedelerin yaralarını sarmak için Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Kızılay ve yardımseverlerin desteği ile sosyal yardım TIR’ları, ulaştırıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 kamyonet, 9 kamyon, 28 iş makinesi, 11 ilaçlama aracı, 3 minibüs, 10 otobüs, 1 arazi aracı olmak üzere toplamda 81 araç Malatya’da çalışmalar yaptı.

Balıkesir’den deprem bölgesine giden iş makineleri ve personel, 11 ilin farklı bölgelerinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Bir yandan da Malatya’da Fırıntaş tarafından Aşevi TIR’ında günlük 15 bin kişiye yetecek sıcak yemek çıkarılarak depremzedelerin gıda ihtiyaçları giderdi.

Başkan kontrol ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’ndaki belediye başkanlarıyla beraber şehri karış karış gezdi. Çadır kentlerde ve diğer sokaklarda tespit ettiği eksiklileri tek tek not alan Başkan Yılmaz; gıda, giyim ve barınma gibi sorunları ivedilikle yerinde çözüme kavuşturdu. Yine Başkan Yılmaz’ın koordinesinde her hangi bir virüs salgının başlamaması amacıyla; ilaçlama, çöp toplama, çevre ve çadır temizlikleri titizlikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personelleri ve Balıkesirli gönüllüler ile yürütüldü.

Adıyaman’a Balıkesir Çarşısı