Gündem Adli sicil kaydı belgesini GBT sorgulama ile edinin!

Adli sicil kaydı belgesini GBT sorgulama ile edinin!

18.07.2016 - 09:22 | Son Güncellenme:

Adli sicil kaydı belgesi GBT sorgulama işlemleri ile elde edilebiliyor. GBT sorgulamasını E-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde yer almaktadır.

Adli sicil kaydı belgesini GBT sorgulama ile edinin

Vatandaşlar kendileri bakımından kolaylık sağladığı için online sistemler üzerinden işlem yapmayı daha çok tercih etmektedir. Online sistemler şubelere oranla oldukça hızlı şekilde işlem yapma olanağı sağlamaktadır. Bildiğiniz üzere resmi işlemler için şubelere gidildiğinde işlem yapmak için yetkilinin kendi ile bizzat birebir olarak görüşülmektedir. Bu da görüşmelerin sıra sıra yapılması ve vatandaş için büyük ölçüde vakit kaybı anlamına gelmektedir. Ancak resmi işlemleri online sistemler üzerinden yapmayı denersek yaşanan bu vakit kaybını tamamen ortadan kaldırmış oluruz. Çünkü online sistemler kişi ile direkt olarak iletişime geçtiği ve işlem hakkı tanıdığı için vatandaşlar online sistemler üzerinden işlem yapmayı seçmektedir. Ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları daha hızlı ve daha kolay işlem yapabilmek için vatandaşlara farklı farklı hizmetler sunmuşlardır. Mesela e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sistemi ülkemiz bünyesinde hizmet veren resmi kurumların veya bakanlıkların internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşlara daha kolay ve daha hızlı hizmet verme imkanını vatandaşlara sunmaktadır. e Devlet sistemi resmi bir kurum olduğu için üye olmayan vatandaşlara hizmet vermemektedir. E Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından PTT görevlisi size 2 TL ücret karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizi tanımak ve daha hızlı hizmet vermek adına sizden kimliğinizde bulunan kişisel bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca e Devlet sistemi yine sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemler için hazır hale gelip istediğiniz resmi işlem için kullanabilirsiniz.

e Devlet sistemi üzerinde yapılan resmi işlemelerden biri de GBT sabıka kaydı sorgulama işlemidir. GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi iş başvurularında yada farklı resmi işlemlerde ilgili kurum tarafından vatandaştan istenmektedir. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yerel şube olarak emniyet müdürlüklerine gidebilirsiniz. Ancak online platformlar üzerinden GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanınız vardır. GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi için e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. e Devlet sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine GBT sabıka kaydı sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkanınız vardır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminiz için sizde hemen e Devlet sistemine giriş yapınız.