Gündem Afara ne demek? Kanal D'nin programı Afara'nın kelime anlamı nedir?

Afara ne demek? Kanal D'nin programı Afara'nın kelime anlamı nedir?

29.04.2022 - 21:11 | Son Güncellenme:

Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Afara adında program hakkında meraklı arayış başladı. Uğur Aslan'ın sunumuyla ekrana gelen Afara ne demek? Afara'nın kelime anlamı nedir? Cuma geceleri yayınlanan, ünlü isimleri konuk eden Afara programında zaman zaman sohbetler ediliyor, zaman zaman ise şarkılar söyleniyor. İzleyiciler ise programın dikkat çeken ismi hakkında bilgi almak istiyor. Peki afara ne demek?

Afara ne demek Kanal Dnin programı Afaranın kelime anlamı nedir

Cuma geceleri Kanal D'de yayınlanan Afara programı hakkında büyük merak devam ediyor. Programın sevilen sunucusu Uğur Aslan ve programın dikkat çeken adı Afara hakkında sorular peş peşe geliyor. Peki afara nedir, ne demek?

Haberin Devamı

AFARA NE DEMEK?

Afara kelimesi; "Harman yerinde toprağa karışıp kalan taneler" anlamına gelmektedir.

Afara kelimesinin diğer anlamları ise şu şekilde sıralanabilir:

Harman yerindeki hububatın taş ve toprak ile karışık kalıntısı.

Bahçe ve bostanlardaki kalıntı, bir şeyin en son kalan döküntüsüdür.

Tütün tozu, ufalanmış tütün anlamına gelmektedir.

Afara kelimesi, uzun da olsa yakalarımızın bir araya gelemediği, gizli sevdalara tutulduğumuz, yokluğun içinde doyduğumuz, mutlu olmak için bolluğa ihtiyaç duymadığımız, hayatı ıskalamadığımız, hayatın geniş paçalarına tutunduğumuz bir dönemi temsil etmekte. Programın ismi bugün artık afara olan arabesk, afara kalan ahlak, afara kalan gazino kültürü, afara kalmış bir döneme selam çakmakta.