Gündem Ağabey katili duruşmada herkesi ağlattı

Ağabey katili duruşmada herkesi ağlattı

30.04.2009 - 21:36 | Son Güncellenme:

.

Ağabey katili duruşmada herkesi ağlattı

ESKİŞEHİR'de alacak-verecek meselesi yüzünden tartıştığı ağabeyi Turgay Özdemir'i tabancayla vurarak öldürmekten yargılanan zanlı Turgut Özdemir ile tanık olarak dinlenen baba ve diğer ağabeyin gözyaşları içerisindeki ifadeleri, mahkemede duygu ytklü anların yaşanmasına neden oldu. Tam bir aile dramının yaşandığı duruşmada Savcı Muharrem Altunoğlu'da bir ara mendille gözyaşlarını sildikten sonra kısa süreli dışarı çıktı.
Çamlıca Mahallesi Baksan Sanayi Sitesi’nde geçtiğimiz 17 Mart'ta meydana gelen olayda 35 yaşındaki Turgut Özdemir, alacağını istemeye gittiği ağabeyi, 36 yaşındaki Turgay Özdemir’i tabancayla vurarak ağır yaraladı. Karnından, sırtından ve sol ayağından yaralanan Turgay Özdemir,  ambulansla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde öldü. Olaydan sonra polise teslim olan Turgut Özdemir, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Turgut Özdemir, duruşmada gözyaşları içerisinde ifade verdi. Evli 3 çocuk babası Turgut Özdemir, öldürdüğü ağabeyi yüzünden iflas ettiğini öne sürerek şöyle konuştu:
“Daha önce ağabeyim ile birlikte mermer işi yapıyorduk. Ancak ağabeyim, Erdinç adlı bir arkadaşı ile iş yapmaya başladı. Almış olduğumuz bir işi bitirememişlerdi. Onu da ben tamamladım. Ağabeyim yüzünden elimdeki her şeyi kaybettim. Dükkanım elimden gitti. Erdinç ile ağabeyim kimseyi tanımadıkları için benim adıma malzeme aldılar. Ancak malzemelerin parasını da ödemediler. Kazandıkları paraları da gazinoda eğlenerek harcadılar. Ağabeyimden borçlarını ödemesini istedim. Ağabeyim hep arkadaşı Erdinç’ten yana oldu. Aralarında nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama beni arkadaşına tercih etti. Olay günü kardeşim Tuncay ve babam Mehmet Özdemir beni ağabeyimle barışmak için mermerci dükkanına çağırdılar. Ağabeyim daha önceden üzerime araba sürüp beni öldürmek istemişti. Bu yüzden yanıma ruhsatsız tabancamı aldım. Amacım ağabeyimi ve arkadaşı Erdinç’i korkutmaktı. İçeri girmeden bir el havaya ateş ettim. İçeri girince de yere doğru 4-5 el daha ateş ettim. Bu sırada ağabeyim vuruldu. Dükkandan çıkıp gittikten sonra telefonla aradığım polislere teslim oldum.”
Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Turgut Özdemir’in kardeşi Tuncay Özdemir de gözyaşlarını tutamadı. Tuncay Özdemir, Turgut Özdemir’in ölen ağabeyi Turgay Özdemir yüzünden iflas ettiğini söyledi.
Sanık Turgut Özdemir ile tanık olarak dinlenen kardeşi Tuncay Özdemir’in gözyaşları içinde ifade vermeleri sırasında 2’inci Ağır Ceza Mahkeme savcısı Muharrem Altunoğlu da etkilendi. Gözleri dolan savcı Altunoğlu, önce cebinden çıkardığı mendil ile gözyaşlarını sildi daha sonra mahkeme salonundan dışarı çıkıp bir süre sonra geri döndü.
Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Turgut Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.