Gündem Ahmet Hakan saldırısında bir kişi tutuklandı

Ahmet Hakan saldırısında bir kişi tutuklandı

04.10.2015 - 19:43 | Son Güncellenme:

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin mahkemece sorgulanan 7 şüpheliden, Ahmet Şengüler, "kasten yaralama" suçundan tutuklanırken, diğer 6'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 3 şüpheliye, adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.

Ahmet Hakan saldırısında bir kişi tutuklandı

HÜRRİYET Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya karıştıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Diğer zanlılardan Kamuran Ergin, Uğur Adıyaman ve Fuat Elmas adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, mahkeme 3 kişiyi de herhangi bir adli kontrole gerek duymadan serbest bıraktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki ifade verme işlemlerinin ardından sabah saat 09.45 sıralarında adliyeye sevk edilen 7 zanlı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın’a ifade verdi. Savcı, 6 saat sorguladığı şüphelilerin 7’sini de, örgüt kurmak, darp, hakaret, tehdit ve mala zarar verme suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.
MAHKEMEDE 3,5 SAAT İFADE VERDİLER
Akşam saat 18.00 sıralarında İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerin sorgusu 3,5 saat sürdü. Nöbetçi hakimlik, Ahmet Şengüler’ün kasten yaralama suçundan tutuklanmasına karar verirken, diğer zanlılardan Kamuran Ergin, Uğur Adıyaman ve Fuat Elmas’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Bu zanlılar her hafta karakola giderek imza atacak.
Mahkeme, Soner A., Yahya K. G. ve Nezih Ö.’yü ise herhangi bir adli kontrole gerek duymadan serbest bıraktı.
Tutuklanan Ahmet Şengüler Metris Cezaevi’ne konuldu.
PKK KAMPINA GİTTİ İDDİASI
Bu arada, Sözcü'nün haberine göre mahkemece serbest bırakılan şüphelilerden Uğur A'nın daha önce PKK kampına gittiği, teröristlerin giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdiği ve bir fotoğrafta da üzerinde YPG-YPJ yazılı tişört bulunduğu iddiası ortaya atıldı. Uğur A'nın ağabeyi Seyhan A'nın da terör örgütü PKK'ya üye olmaktan kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı.
ARALARINDA ÖZEL HAREKATÇI DA VARDI
DHA'da yer alan haberde ise Hakan’a saldıran 4 kişiyle irtibatlı oldukları belirlenen 3 kişiden biri Özel Harekatçı İbrahim Şahin’in yakın dostu olduğu iddia edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilmişti.
Saldırının ardından gözaltına alınan Ahmet G., Kamuran E., Fuat E. ve Uğur A., önce Asayiş Şube’de ardından da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınmıştı. 1 Ekim’den beri devam eden sorgulama sona erdi. Şüphelileri çapraz sorguya alan Organize Şube, önceki gün Nezih Ö. Soner A. ve eski Özel Harekat polisi Yahya Kemal G.’yi gözaltına aldı. Böylece şüpheli sayısı 7'ye yükseldi. Yahya Kemal G.’nin ismi, sol bir örgüte yönelik 1992'deki Çiftehavuzlar Operasyonu’nda da geçmişti. Baskının ardından Yahya Kemal G.’nin yanı sıra İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın’ın aralarında bulunduğu polisler, yargılamanın ardından beraat etmişti.

Haberin Devamı

Olay
Ahmet Hakan Coşkun, 1 Ekim'de yaptığı televizyon programının ardından aracıyla Teşvikiye'deki evinin önüne geldiği sırada başka bir otomobilden inen 4 kişi tarafından darbedilmiş, göğsünden ve yüzünden yaralanan Coşkun, hastaneye kaldırılmıştı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştığı tespit edilerek yakalanan şüpheliler Ahmet Ş, Kamuran E, Fuat E. ve Uğur A'nın yanı sıra, Soner A, Yahya Kemal G. ve Nezih Ö'yü de gözaltına almıştı.

Kaynak: Ajanslar