Gündem Aile boyu katliam: 5 ölü

Aile boyu katliam: 5 ölü

08.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Alacak-verecek yüzünden 16 yıl önce iki kardeşini öldürdü. Tam 16 yıl hapis yattı. 6 ay önce serbest kaldı. Bir daha hapishaneye dönmem dedi. Ama iki oğlu dahil, ailesinden 5 kişiyi iki saat içinde katletti. Katilin hedefinde 4 kişinin daha olduğu öğrenildi...

Aile boyu katliam: 5 ölü

Aile boyu katliam: 5 ölü
İstanbul’da 16 yıl önce iki kardeşini öldüren Şinasi Gürkan, bir kez daha dehşet saçtı. Altı ay önce cezaevinden çıkan Gürkan, iki saatte üç ayrı adreste iki oğlunu, kardeşini, bacanağını ve bacanağının oğlunu öldürdü.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan 54 yaşındaki Şinasi Gürkan, 16 yıl önce alacak-verecek meselesi yüzünden Başakşehir’de iki kardeşini öldürdü. Yaklaşık altı ay önce cezaevinden çıkan Gürkan, iki oğlu ile Esenyurt’ta yaşamaya başladı. Gürkan, önceki gece askerden izne gelen oğlu Göksel (22) ve Gökmen’i (16) başlarına ateş ederek öldürdü. Cani baba sonra Başakşehir’de bacanağı Alihan Tiz’in (55) evine gitti. Evde bacanağı ile tartışan Gürkan, tekrar silahına sarıldı. Bacanağı Alihan Tiz ile oğlu Erdal Tiz’i (33) kurşun yağmuruna tutan Gürkan, kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, Alihan Tiz kaldırıldığı hastanede can verdi.Durmak bilmeyen Gürkan, bu kez de 16 yıl önce ağır yaraladığı üvey kardeşi Mühendis Gürkan’ın (45) Avcılar’daki evine gitti. Telefonla aradığı Mühendis Gürkan’ı aşağı çağıran Gürkan, kardeşi ile bir süre konuştu. Ardından silahını çıkaran Gürkan, üvey kardeşinin kafasına tek kurşun sıkarak öldürdü. Cinayetlerin ortaya çıkmasının ardından her iki ilçeye de çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, polis cinayetleri işlediği belirlenen Gürkan’ın Esenyurt’taki evine Özel Harekat Timleri’yle baskın yaptı. Ekipler, Gürkan’ın öz çocukları Göksal ile Gökmen’i öldürülmüş halde buldu.

Haberin Devamı

Kan donduran ifade

Katliam zanlısının yakalanması için çalışma başlatan ekipler, Gürkan’ın kullandığı otomobilin plakasını tespit etti. Gürkan, saat 01.30 sıralarında Şişli’de yakalandı. Şüphelinin kaçışına ve saklanmasına yardım ettiği tespit edilen 4 kişi de gözaltına alındı. Emniyette sorguya alınan Şinasi Gürkan’ın hedefinde 4 kişi daha olduğu belirtildi. Gürkan’ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “2004 yılında kardeşlerim Serkan Gürkan ve Akın Gürkan öldürüldü. Diğer kardeşlerimin iftirası sonucu ben gözaltına alındım ve tutuklandım. 16 yıl cezaevinde kaldım. Cezaevindeyken suçladığım kardeşlerimi öldürmek için plan yaptım. Ben cezaevindeyken, benden ayrılan eşimi de öldürecektim. Ama ben cezaevinden çıkmadan bir süre önce eski eşim imam nikahlı eşi tarafından öldürüldü.” Cezaevinden çıktıktan sonra kardeşlerini öldürmekten vazgeçtiğini anlattığı öğrenilen Gürkan’ın “Tahliye olduktan sonra çocuklarımın yanına yerleştim. Çocuklarım yanlış işler yapıyordu. Çocuklarımı her gün karakoldan alıyordum. Aramızda yine tartışma çıktı. Çocuklarımı öldürdüm. Sonra ağabeyim Mühendis Gürkan’ı öldürdüm. Yengem evde olsaydı onu da öldürecektim” dediği belirtildi. Korsan taksiyle Şişli’de kiraladığı günlük kiralık eve kaçtığını söyleyen Gürkan’ın “Ben diğer kardeşimin de evine öldürmek için gittim. Ama kapıyı açmadılar. Ben de yarın cenazede diğer akrabalarımı öldürmek için kaçıp saklandım. Bütün akrabalarımı cenazede öldürdükten sonra intihar edecektim” dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bir hafta süre vermiş

Bir aile yakını ise, “Çocuklarla babaları aynı evde kalıyorlardı. Anlaşamadılar. Bir hafta önce Şinasi, ‘Arabamı satacağım, nakite döndüreceğim’ dedi. İki oğluna da, ‘Bir hafta süreniz var. Yaşayın yaşayabildiğiniz kadar’ demiş. Bu planlı yapılan bir katliam. Öldürdüğü kardeşini de 16 yıl önce ağır yaralamıştı. Yarım kalan işini bitirdi” dedi.

Haberin Devamı

‘Onu kötü yapacağım’

Şinasi Gürkan ile birlikte Gemlik Açık Cezaevi’nde altı ay birlikte kalan arkadaşı Ergün Haydar Milliyet’e konuştu: “Cezaevine çocukları ziyarete sık gelmezdi. Altı ayda bir kere ziyaretçi geldiğinde ismi okundu. Çıktığında ‘Cezaevine bir daha düşmem’ demişti. Biraz sinirli bir insandı. İç dünyasına girmek zordu. Kafası bazı şeylere takıktı. Bacanağı ile sıkıntısı olduğunu, çıktıktan sonra onu kötü yapacağını söyledi. Yakın zaman önce de beni aradı, ‘Evlenmek istiyorum, münasip biri varsa Bursa’ya geleceğim’ dedi. Bende bu hafta onu arayacaktım.”