Gündem Akademi üyeleri son 5 filme oy verebilecek

Akademi üyeleri son 5 filme oy verebilecek

05.11.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Oscar Ödülleri’ni veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin aldığı yeni kararla Akademi üyelerinin tamamı, En İyi Uluslararası Film kategorisinde adayları belirlemek için oy kullanabilecek.

Akademi üyeleri son  5 filme oy verebilecek

Yeni Akademi başkanı olarak göreve gelen David Rubin, geçen aylarda yaptığı bir açıklamada Akademi üyelerine Oscar yarışında yer alan filmleri internet üzerinden izleme imkânı sunulacağını söylemiş ve Akademi’nin Apple TV’de yer alacak kendi uygulamasına yeni kategoriler ekleyerek daha fazla filmi üyeleriyle paylaşacaklarını dile getirmişti. Ancak birçoğu henüz ABD’de ithalatçı bulamadığı için En İyi Uluslararası Film kategorisindeki aday adaylarının, Akademi’nin online platformunda yer almayacağı açıklanmış ve bu kategoride adaylık kazanmayı uman 93 film için eski yıllarda olduğu gibi Akademi üyelerine özel gösterimler düzenleneceği belirtilmişti. Akademi, üyelerinin bu kategorideki filmleri de izleyip değerlendirebilmesinin önünü açtı. Aday adayı o93 filmin hepsi Akademi’nin online platformunda gösterilmeyecek olsa da yarışta son 10 film arasına kalan yapımlar Akademi’nin online platformunda yer alacak. Bu durum En İyi Uluslararası Film kategorisindeki adayların belirlenme sürecinde önemli bir değişikliği de beraberinde getirecek.

Haberin Devamı

Önemli bir değişiklik

Deadline’ın haberine göre Uluslararası Uzun Metraj Film yönetim komitesinin eş başkanı Larry Karaszewski ve Diane Weyermann; üyelerin tamamına, En İyi Uluslararası Film kategorisinde aday olacak beş filmi belirlemek için oy kullanabileceklerini belirten bir mektup gönderdi. Aday adayı filmleri değerlendiren komite tarafından belirlenen 10 filmlik listedeki tüm filmleri izleyen Akademi üyeleri, bu kategoride oy kullanabilecek. Böylece bu kategoride adaylık alacak son 5 filmi belirleme sürecine ilk kez Akademi’nin tüm üyeleri dahil olabilecek.