Gündem Altın vurguncusu şebekeye baskın! Hepsi kadın çıktı

Altın vurguncusu şebekeye baskın! Hepsi kadın çıktı

19.02.2018 - 21:57 | Son Güncellenme:

Ankara’da altı ayrı eve girerek farklı çeşitlerde yüklü miktarda altın vurgunu gerçekleştiren ve tamamı kadınlardan oluşan şebeke suçüstü yakalandı.

Altın vurguncusu şebekeye baskın Hepsi kadın çıktı

Özellikle hırsızlık eylemlerini Çankaya’da yapan şebekeden ele geçirilen malzemeler adeta bir düğün takısını anımsatırken, şüphelilerin evlerden altının yanı sıra yüklü miktarda Euro ve Türk lirası da çaldığı tespit edildi.

Ankara’da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro’su ekiplerince düzenlenen operasyonda evlere girerek vatandaşların altın, değerli malzemeleri ile paralarını çalan ve tamamı kadın olan şebekeye baskın yapıldı. Operasyonda biri 18 yaşından küçük, toplam 4 şüpheli gözaltına alınırken, şebekenin altı evden çaldığı malzemeler polisi bile şaşkına uğrattı.

Ele geçirilen malzemeler aşiretlerin düğün takısını andırdı

Şebekenin geçtiğimiz yıl ile bu yıl içerisinde yakalanana kadar Çankaya’da bulunan altı ayrı evden 2 adet altın alyans yüzük, 1 adet set takımı, 1 adet tektaş yüzük, 1 adet gümüş yüzük, takı seti, 95 gram altın, 23 gram bilezik, tektaş pırlata yüzük, beştaş pırlanta yüzük, altın zincir kolye, 3 adet toplamda 20 gram altın bilezik, 3 gram altın, 5 adet çeyrek altın, 1 adet yarım altın, 3 adet 22 ayar burma bilezik, 1 adet 14 ayar bilezik, 1 adet alyans, 1 adet çeyrek altın, 3 adet yüzük, 1 adet swatch marka kol saati, 6 adet altın zincir kolye, 3 adet pırlanta yüzük ve 2 adet altın kolye ele geçirildi.

Euro ve Türk lirası da çalmışlar

Keşif yaptıktan sonra hedef belirledikleri evlere girerek vurgunlarını gerçekleştiren şebeke üyelerinin yüklü miktarda altının yanı sıra, 3 bin 100 Türk lirası ile 220 euro nakit para da aldıkları belirlendi. Şüphelilerden S.G.’nin 5, M.Ç.’nin 17 , N.T.’nin ise 14 suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler M.Ç., S.G., N.T. ve H.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.