Gündem Amirleri gizli kamerayı yatak odasına koyun demiş

Amirleri gizli kamerayı yatak odasına koyun demiş

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Amirleri gizli kamerayı yatak odasına koyun demiş

Tutuksuz sanık polis memuru G.G., savunmasında, görevine hala devam ettiğini belirterek, soruşturmada ismi geçen tek eylemin Gülen Bayıllıoğlu’nun dinlenmesi olduğunu söyledi. Olay günü, büro amirinin emri ile Yenimahalle’de bir daireye gittiklerini, başlarında Aydın Altunkaya, Özgür Türker ve Ertan Arslan isimli amirlerin bulunduğunu belirterek, dairenin bulunduğu binaya başkanlıktan O.A. ve C.S. ile girdiğini bildirdi. O.A.’nın 10-15 dakika uğraştıktan sonra kapının kilidini kırarak daireye girebildiklerini ifade eden G.G., yanlarındaki amirlerin C.G.’ye yatak odasına cihaz koymasını söylediğini anlattı. Daha önce böyle bir taleple karşılaşmadığını bildiren G.G., uygun olmadığını belirterek yatak odasına kamera koymadıklarını, salondaki televizyona kamera yerleştirdiklerini söyledi.

‘Açığa alındım’

G.G, “Ayrılacakken vitrinde Hurşit Tolon Paşa’nın fotoğrafını gördüm. Durumun Ergenekon ile ilgili olabileceğini düşündüm. Çünkü Tolon o dönem tutukluydu” dedi.

Tutuksuz sanık eski polis memuru A.Ş., MHP’li Cihan Paçacı’nın dinlenmesiyle ilgili bir evrakta parafının olduğu iddiasıyla soruşturmaya dahil edildiğini savunarak, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda çalışırken görevinin gelen yazıları parafladıktan sonra mahkemeye götürmek olduğunu söyledi. Gelen evrakların içeriğinin kendilerini ilgilendirmediğini, bununla ilgili bir yetkisinin de bulunmadığını anlatan A.Ş., örgüt üyeliğini de kabul etmedi. Müşteki Gülen Bayıllıoğlu’nun dinlenmesiyle ilgili çalışma sırasında, bu kişinin ikameti yakınında cep telefonu sinyali tespit edilmesinden ötürü soruşturmada bulunduğunu savunan E.Ç. de gözaltına alınması sonrasında da açığa alındığını belirtti.

Haberin Devamı