Gündem Ankara’da ‘gürültü’ katliamı: 5 ölü

Ankara’da ‘gürültü’ katliamı: 5 ölü

24.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Sincan ilçesinde yaşayan Tahsin Ünsür (72) “gürültü” gerekçesiyle komşu aileyi katletti.

Ankara’da ‘gürültü’ katliamı: 5 ölü

HANDE ATILGAN Ankara - Olay, önceki akşam saat 23.45 sıralarında Sincan ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Papatya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kader Apartmanı’ndaki dairesinde yalnız yaşayan Ünsür, bir süredir gürültü yaptıkları gerekçesiyle tartıştığı üst kat komşusu Turgut Ailesi’nin dairesine giderek, yine gürültü yüzünden şikayette bulundu. Taraflar arasında çıkan tartışmanın ardından Ünsür, evinden aldığı pompalı tüfekle apartman boşluğuna ve aileye 9 el ateş ateş açarak katliama imza attı. Olaya müdahale etmek isteyen Turgut Ailesi’nin yan komşusu Abdullah T.’ye bıçakla saldıran ve binaya giren bir esnafa da ateş açan Ünsür onları yaralayamadı ancak ani saldırının hedefi olan ailenin beş ferdi katliamdan kurtulamadı. Babaanne Behiye Turgut (69), oğlu Hamdi Turgut (41) ve çocuklar Mustafa Turgut (13) ile Ceyda Turgut (11) olay yerinde hayatını kaybederken, anne Sunay Turgut (40) da hastane yolunda yaşımını yitirdi. 

Haberin Devamı

1 çocuk kurtuldu 

Katlimadan tek kurtulan ise Turgut Ailesi’nin en küçük ferdi oldu. Olayın ardından 4 yaşındaki bedensel engelli H.E.T. önce Çocuk Esirgeme Kurumu’na sevk edildi, daha sonra ise ailenin yakınlarına teslim edildi. 

Gerçekleştirdiği katliam sonrası kendini önce Turgut ailesinin evine kitleyen Ünsür, daha sonra polislerce merdivenlerde yakalandı. 

Turgut Ailesi’nin geçen yaz komşuları tarafından imza toplanarak binadan çıkarılmak istendiği ancak ekonomik imkansızlıklar yaşayan ailenin tahliye edilmesi halinde mağdur olacağı düşünülürek bundan vazgeçildiği öğrenildi. Katliamın ardından komşuları, Milliyet’e “tahliyeden vazgeçtikleri için duydukları pişmanlığı” dile getirdi.