Gündem Ankaralılar beyaz bir güne uyandı

Ankaralılar beyaz bir güne uyandı

27.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlkbahara sayılı günler kala beyaz esaret yurdun bazı bölgelerinde etkisini sürdürüyor. Batıdan doğuya etkili olan kar yağışı kazalara neden olurken, kar kalınlığı bazı illerde beş metreye ulaştı.

Ankaralılar beyaz bir güne uyandı

Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, dün sabah saatlerinde de kent genelinde etkisini sürdürdü. Başkent genelinde devam eden kar yağışıyla Anıtkabir, TBMM ve başkentin simgelerinden Atakule ve çevresi beyaza bürünürken, hasarlı kazalar da meydana geldi. 

Haberin Devamı

Bolu'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Sisin de etkili olduğu bölgede görüş mesafesi yer yer beş metreye kadar düştü.

Karadeniz'de yaylalar ve yüksek bölgelerdeki yerleşim birimleri, son zamanlarda devam eden yağışlarla kar altında kaldı. Geçmiş yıllarda martın son günlerinde kar örtüsü yok denilecek kadar az olan 1500-2 bin rakımlı bölgelerde kar kalınlığı iki metreyi aşıyor. 

Ardahan'da kar ve soğukta yaban hayvanlarının aç kalmaması için atlı kızaklara yüklenen yulaf, buğday, arpa, yonca ve köpek mamaları Çıldır Gölü'ndeki belirli noktalara bırakıldı.

Haberin Devamı

Bingöl'de İl Özel İdaresi ekipleri, ilkbahar mevsiminde kar kalınlığının yer yer beş metreye ulaştığı bölgelerde kapanan yolları ulaşıma açmak için gece gündüz çalışıyor. Ekipler beş ay içerisinde 31 bin kilometreyi aşkın yol katederek yolları ulaşıma açtı.