Gündem Ankara’nın amblemi için yarışma açılacak

Ankara’nın amblemi için yarışma açılacak

30.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), belediye ambleminin değişmesi talebiyle pek çok çağrı ve başvuru aldıklarını ve taleplerin Belediye Meclisi’ne sunulacağını duyurdu.

Ankara’nın amblemi için yarışma açılacak

ABB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yerel Seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi için çok sayıda talep oluştuğu belirtildi. Sosyal medyadan ve belediyenin çağrı merkezinden yoğun başvuru geldiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Belediye Meclisince tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aranmaktadır. ABB Meclisinde CHP Grubu üçte iki çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır. Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır.”

Haberin Devamı

Ankara’da amblem tartışması, eski belediye başkanı Melih Gökçek’in Hitit Güneş Kursu sembolünü değiştirmesiyle başlamıştı.